Příčinu toho, že se jeho svěřenci na jaře ještě nevyhráli, trenér David Horejš viděl v neproměňování vytvořených brankových příležitostí. „Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," smutně krčil rameny a zmínil šanci, kterou už do přestávky měl Čavoš a ve druhé půli dokonce dvakrát Pešek.

„V první půli jsme lepší asi nebyli, v té druhé však už ano," tvrdil den po zápase stoper Pavel Novák, jemuž ve středu obrany místo Šourka pomáhal zkušený Kladrubský, jenž minule na levém kraji obrany nahradil vykartovaného Fundu a podal tam velice dobrý výkon. „Chtěli jsme ho do sestavy zabudovat, proto dostal příležitost na stoperu," měl pro změnu v základní sestavě trenér Horejš pragmatické vysvětlení.

V defenzivní činnosti týmu probléme nebyly. „Směrem dozadu jsme odehráli velice dobré utkání, domácí měli snad jen jednu vážnější šanci," konstatoval Horejš.

Tu možnost měli Severočeši v první půli, jmenovitě Procházka. „Ústečané do zápasu vstoupili aktivně a po čtvrthodině hry je mohl poslat do vedení Procházka, svou střelu z nadějné pozice ale mezi tři tyče nenasměroval. Domácí měli vůbec problém trefit bránu, cíl postupně minuli Zeman i Moulis a střela druhého jmenovaného ze 30. minuty, která už do brány směřovala, nemohla gólmana Křížka ohrozit," posteskl si náš kolega z Usteckého deníku ve svém sobotním referátu.

Hned v úvodu druhé půle našel Benát svou nahrávkou Peška, jemuž ale v poslední chvíli jeho střelecký pokus zblokoval Kateřiňák.
V dalším kole hraje Dynamo doma mimořádně až v sobotu, kdy v televizním duelu hostí Olomouc (12.30).

Ústí nad Labem - Dynamo ČB 0:0 - ŽK: Kateřiňák, Vaněk, Zeman – Funda, Novák, Hála. Diváci: 711. Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlasjuk. Ústí nad Labem: Zacharda – Vaněk, Pimpara, Zeman, Leibl (75. Šnirc) – Peterka, Kateřiňák – Moulis, Pouček, Procházka (75. Pícha) – Jindráček. Dynamo: Křížek – Klesa, Kladrubský, Novák, Funda – Čermák (79. Hála), Čavoš – Pešek, Benát, Wermke – Táborský (85. Matějka).

EXOTICKÁ POSILA
Smlouvu do konce sezony s následnou dvouletou opcí v Dynamu podepsal čtyřiadvacetiletý Germain Kouadio z Pobřeží slonoviny. „Ve᠆lice brzy by se mohl objevit v sestavě A-týmu," uvedl pro klubový web tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha a upřesnil, že Kouadio je hráčem bosenského velkoklubu FK Sarajevo, kde sice v áčku žádnou příležitost se ukázat nedostal a neodehrál v bosenské lize ani minutu, jako člen týmu ale oslavil v sezony 2014/15 zisk titulu.
„V tréninku vypadá velmi dobře. Umí to s balonem, je rychlý a má výborný tah na bránu," vyzdvihl trenér Horejš a dodal, že nový muž týmu hrál v neděli za juniorku v Hradci. „A podle trenéra Skály podal slušný výkon," řekl kouč A-týmu Dynama.