Kaplice B - Vyšší Brod 4:3 (1:2)

Úvod byl oboustranně opatrnější a na první velkou šanci se čekalo až do 13. minuty, kdy Motz přesným pasem našel za obranou hostů nabíhajícího Doubravu, který postupoval sám na branku, ale gólmana Krotkého přízemní střelou překonat nedokázal. Gólově uhodilo o čtyři minuty později, ale na druhé straně. K odraženému míči se ve vápně dostal Rapčan, jehož skákavou střelou Bílý vyrazil na rohový kop. Po jeho rozehrání se ve vápně dostal snadno k míči František Fatura a přízemní tečovanou střelou se štěstím překonal kaplického brankáře – 0:1.

Kapličtí mohli skóre srovnat ve 28. minutě, kdy Kubata vysunul ideální přihrávkou M. Koubu, jenž však selhal v koncovce a ve vyložené příležitosti branku soupeře minul. A Dynamo znovu trestalo. Po půlhodině hry se individuálně prosadil Tomáš Dibďák a umístěnou ranou k tyči překonal gólmana Bílého – 0:2.

Ve 36. minutě Kubata nabídl gólovou příležitost Doubravovi, jenž ovšem z hranice vápna mířil vysoko nad. O chvíli později se mezi tyče vyšebrodské branky z dobré střelecké netrefil ani Koclíř. Až v samotném závěru půle se domácí dočkali. Kubata před vápnem přenechal míč Valíčkovi, ten mířil na bližší tyč a Krotký vyrazil na roh. K praporku se postavil David Smolen, narazil si nakrátko balón s Matoušem Koubou a umístěnou technickou střelou na zadní tyč snížil na poločasových 1:2.

Úvodní minuty druhé půle patřily kaplickým fotbalistům. Po pěti minutách O. Kouba nastartoval Preuslera, ten šel sám na branku, ale pokus o kličku gólman Krotký vystihl. Vzápětí došlo na souboj stejných hráčů – a tentokráte se radoval kaplický útočník. Z levé strany prudce odcentroval Koclíř a Arnošt Preusler přesnou hlavičkou poslal míč pod břevno Krotkého svatyně – 2:2.

Za dalších šest minut se navíc podařilo domácím dokonat obrat ve vývoji skóre. Motz před vápnem přenechal míč Kubatovi, a ten umístěnou přízemní ranou překonal hostujícího gólmana potřetí – 3:2.

Vyšebrodští ve druhém poločase vážněji zahrozili až v 72. minutě, kdy mladší z rodu Bartoňů mířil do střídajícího gólmana Kvasničky a vzápětí Rapčan poslal křížnou střelu mimo tyče. Zanedlouho šel sám na kaplického brankáře Dibďák, hrdinou okamžiku se však stal gólman Spartaku. A deset minut před koncem Kapličtí své vedení navýšili. Rohový kop zahrával D. Smolen a Michal Kubata přesnou hlavičkou zaznamenal svůj druhý gól v zápase – 4:2.

Poslední slovo však měli tři minuty před koncem hosté a Tomáš Dibďák střelou po zemi prostřelil Kvasničku na výsledných 4:3.

Kapličtí v letní přípravě poprvé zvítězili. Trenéra může těšit obrat ze stavu 0:2 na 4:2 a zlepšený výkon jeho svěřenců po změně stran.

Sestava Spartaku: J. Bílý – Kreisinger, Kubík, Motz, Koclíř – Doubrava, Kubata, Kebl, D. Smolen – M. Kouba, Bauer, střídali: Valíček, Sedláček, Preusler, O. Kouba, Mil. Lhotský a Kvasnička.

Sestava Dynama: Krotký – Sosna, Šerhakl, Bartoň, Kohout – L. Rapčan, Bartoň ml., Dibďák, Fatura – R. Bäuml, Gondek, střídali: Černoch, P. Filip a Kočka.

Libor Granec