Dostal jste pět gólů, přitom Olomouc měla snad jen šest šancí. Pro brankáře situace jistě nic moc příjemná…
Je to tak, že Sigma, do čeho kopla, to tam spadlo… Dostali jsme školení z produktivity. Mně se to obtížně hodnotí, pro gólmana dostat pět gólů, to je obrovské zklamání. My jsme dozadu tentokráte sehráli hodně špatný zápas.

Čím si to vysvětlujete? Vždyť jste až do tohoto zápasu měli po Olomouci nejméně gólů.
Nevím, co na to říct. Pět minut po zápase je těžké to hodnotit. Já si totiž myslím, že jsme nehráli tak špatný zápas. Vím, že to zní divně, protože výsledek je hrozný. My se snažili hrát dopředu, ukázala se však kvalita Sigmy. Té když dáte i nepatrně prostoru, dokáže z minima vytěžit maximum. Oni vyřeší i situace, které by jiné manšafty nevyřešily. Prostě nás vyškolili.

Věřil jste v úvodu druhé půle, kdy jste dali gól na 1:2, že byste mohli výsledek otočit?
Samozřejmě, že jsem tomu věřil. To byl vstup do druhé půle úplně ideální, dvacátá vteřina a gól. Jenže za tři minuty penalta a vzápětí ještě další gól… Bohužel vždycky, když jsme se dotáhli, anebo vykřesali nějakou naději, okamžitě přišel nějaký náš zkrat a Sigma nám zase odskočila. My se přitom na ten zápas tak těšili a tak se na něj připravovali – a pak dostaneme doma pět gólů, to je hrůza… Musíme se z toho ale oklepat a jít dál.

Jan Rezek, nový asistent trenéra u divizního celku Malše Roudné.
Malše si chce vzít příklad z Jankova, dvě jeho výhry v divizi bere jako výzvu

Co ten druhý gól, který jste dostali v nastaveném čase první půle? Olomoucký Petr střílel poměrně zdálky..
Dobře mu to skočilo, takže se mu to povedlo ze vzduchu dobře napálit. Navíc ještě Novase (Pavel Novák -pozn.) trefil do hlavy, takže to změnilo směr a já už na to nedosáhl.

Dá se říct, že i ty ostatní góly Sigma dávala po dobře sehraných akcích. Pro vás jako gólmana to byly těžko řešitelné situace.
Je to tak, byly to hezké akce. Byť z toho my žádnou radost neměli… Třeba pátý gól, kdy nás na tři doteky tady vybagovali – krásný balon na roh malého vápna, tam to ten kluk sklepl a další to z jedné dorazil do prázdné brány. Hezká akce, lepší by se mi to ale hodnotilo, kdyby to bylo z naší strany.

Zmínil jste se, že se teď z toho musíte oklepat a jít dál, jenže nejbližší los máte nic moc – do Frýdku, doma s Baníkem a do Opavy…
Já věřím, že to, co se nám přihodilo s Olomoucí, se už nebude opakovat. V sezoně to byl první zápas, kdy jsme dostali takovou facku, jinak směrem dozadu hrajeme super. My si to chtěli s Olomoucí rozdat a bohužel to nevyšlo. Teď v sobotu jedeme do Frýdku, tam se to pokusíme odčinit a pak doma s Baníkem zrovna tak.