V létě se v Rakousku zrodila remíza 3:3, před rokem doma spartakovci zvítězili 2:1. V mrazivém počasí však pár promrzlých diváků tentokrát vidělo hodně brankově bohaté utkání.

Kaplice – Reichenau 6:4 (3:3)

Bezbrankový stav vydržel pouze do 3. minuty. Domácí podnikli rychlý výpad do soupeřovy obrany, po pravé straně zatáhl míč Pál, po jeho přihrávce se do zakončení dostal Petr Janura a v koncovce zachoval chladnou hlavu – 1:0.

V 6. minutě už byl stav opět nerozhodný. Ve vápně byl ze všech nejdůraznější Horner a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Kuchaře – 1:1.

Na třetí gól si pak prokřehlí diváci počkali do 13. minuty, kdy Janurovu přihrávku přetavil v branku Patrik Micák – 2:1.

Ani tento stav nevydržel příliš dlouho. Rakouský soupeř v 16. minutě potrestal nepozornost v domácí obraně, když se za kaplické zadáky dostal opět Horner a umístěnou střelou vyrovnal na 2:2.

Vzápětí Rakušané dokonce vedli. Po špatné rozehrávce se znovu k míči dostal Horner a sám před brankářem opět nezaváhal – 2:3.

Fotbalisté z Rakouska dokázali využít tři ze tří svých gólových příležitostí, Kapličtí si ovšem počínali stejně a i oni dokázali ze třetí gólovky potřetí skórovat. Ve 24. minutě Malický vyvezl míč středem, prostrčil na nabíhajícího Dana Pála, který z hranice vápna překonal brankáře Filipa Hejného – 3:3.

Až sedmá vyložená příležitost v zápase zůstala nevyužita. Dostal se do ní hostující Gangel, ale křížná střela orazítkovala jen tyč. Za sněžení se poté na další šance čekalo až do závěrečné desetiminutovky prvního poločasu. Po rohu domácích šli hosté do brejkové situace, k zakončení se dostal Nimmervoll, jehož křížnou střelu však dokázal Kuchař vytěsnit na rohový kop.

Vzápětí mohli skórovat i spartakovci. Na Janurův křížný pas si naběhl Marek, dokázal se uvolnit, ale míč mezi tyče nenasměroval. Krátce před poločasem byl ve slibné střelecké pozici i hostující Alschemari, tvrdou ránu však Kuchař kryl.

Hned po obrátce to byl rakouský soupeř, kdo mohl změnit nerozhodný stav. Po chybě v obraně Spartaku se do šance dostal Alschemari, rozvlnil však jen boční síť.

Zanedlouho již góly padaly, a to do hostující branky. V 50. minutě zahrával rohový kop Divoký, na jeho centr si naběhl Jan Štrbačka a z první poslal balón do horního rohu Hejného svatyně – 4:3.

A v následující minutě měli Kapličtí již dvoubrankový náskok. Janura před vápnem přenechal balón Patriku Micákovi, který přízemní střelou prostřelil Hejného popáté – 5:3.

Dva slepené góly daly ráz dalšímu průběhu střetnutí, ve kterém měli pevnější půdu pod nohama domácí fotbalisté. Další brankovou příležitost měli Kapličtí v 65. minutě, kdy po spolupráci Micáka s Urazilem zakončoval Janura, střelu k pravé tyči ale Hejný kryl.

Gólem skončila až akce ze 70. sedmdesáté. Na pravé straně zakombinovali Daniel se Štrbačkou, následovala přihrávka do vápna, Marek Urazil se pěkně uvolnil a střelou kolem brankáře upravil už na 6:3.

Gólu se ještě dočkali i Rakušané, a to díky české trefě. Deset minut před koncem po rohovém kopu hlavičkoval Hofstadler pouze do tyče, ale v závaru před brankou se nejlépe orientoval Lukáš Hejný, který šťastnou patičkou poslal míč do sítě – 6:4. Mimochodem Lukáš Hejný je kapitánem basketbalistů Spartaku Kaplice.

Poslední šanci v zápase měl na svých kopačkách kaplický Pál, ale po přihrávce od Urazila brankáře Hejného nepřekonal.

V desetigólové přestřelce byli nakonec po zásluze úspěšnější kapličtí fotbalisté.

Libor Granec

Fakta – branky: 13. a 51. Micák, 3. Janura, 24. Pál, 50. Štrbačka, 70. Urazil – 6., 16. a 17. Horner, 80. L. Hejný, bez karet, rozhodčí Kuchař, sledovalo 20 diváků.
Sestava Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Daniel, Marek, Divoký, Micák, Vaniš, Janura, Pál, střídali: Urazil, Dostál, Kališ.