Všech šest střetnutí tohoto ročníku II. ligy na domácím hřišti svěřenci trenéra Davida Horejše vyhráli a nedobytnou pevnost jménem Střelecký ostrov jsou odhodláni uhájit i proti Viktorii Žižkov.

„Výhrou v derby jsme do tabulky pravdy získali tři plusové body a teď je třeba je potvrdit s Viktorkou. Pak už bychom se mohli bavit o tom, že bychom mohli přezimovat v úzké špičce," poznamenal Horejšův asistent Jiří Lerch, dle něhož čelo druhé ligy je hodně vyrovnané a každé zaváhání je tam cítit.

Jenže Žižkov určitě nebude lehkým soupeřem. „Viděl jsem Viktorku ve dvou zápasech na videu, navíc její zápas s Opavou byl i v televizi," uvedl Lerch. „Doma je Viktorka hodně nepříjemná, ale nikomu nic nedaruje ani venku. Mají zažitý takový poctivý fotbal, jejich hra má řád, jsou hodně běhaví. Určitě to pro nás nebude nic jednoduché," podtrhl Lerch.

O body Dynamo se Žižkovem hrálo naposledy před třemi roky, kdy doma zvítězilo 4:0, ale na Žižkově o gól prohrálo. V Praze Dynamo neuspělo ani letos v rámci letní přípravy. „Co si vybavuji, v první půli jsme hráli dobře, ale po změně stran už to bylo horší. Aspoň mají naši hráči motivaci to Viktorce vrátit," pousmál se Horejšův asistent.

O víkendu Žižkov rozstřílel Prostějov 5:1, k čemuž velkou měrou přispěl hattrickem Tomáš Dočekal. „Dosud jsem v sezoně dal jen dva góly, mělo by jich být více. Tentokrát jsem se uklidnil po první brance, pak už to bylo skvělé," uvedl žižkovský útočník pro klubový web. „Už nyní máme dvacet bodů, před námi jsou ale ještě dva zápasy a budeme chtít přidat další body," dodal před čtvrtečním zápasem v Č. Budějovicích.

Dle Lercha je ale otázka, zda Dočekal vna jihu Čech nastoupí. „Viktorka doma a venku hrává v jiném složení, my se ale stejně musíme zaměřit na naši hru," zdůraznil.

Dynamo by ve čtvrtek mělo jít do zápasu v plné síle. „Karty ani zranění nemáme," vyzdvihl Jiří Lerch. „Doma se nám zatím dařilo a vyhrát chceme samozřejmě i teď se Žižkovem," ujistil.

Výhra přáním? Spíš úkolem, říká Kalod

Ve výborné formě hraje na podzim 32letý útočník Richard Kalod, jenž před svým příchodem do Dynama dlouhé roky hrál právě na Žižkově.

Proti Žižkovu jdete posíleni třemi body z derby. Je to na atmosféře v kabině znát?

Měli jsme z výhry s Táborskem velkou radost. Dle mě jsme vyhráli zaslouženě, takticky jsme to zvládli. My si říkali, že nebudeme nijak bláznit, že důležité je vzadu udržet nulu, že nějaký gól určitě dáme. Což se povedlo.

Hodně vás mrzelo, že váš gól na 2:0 pro ofsajd neplatil?

Ještě jsem neviděl video, tak nevím, zda ofsajd vůbec byl. Někdo říká, že ne, někdo že ano. Ale teď už je to jedno, když jsme vyhráli…

Co zápas se Žižkovem? Je to pro vás stále ještě speciální utkání? Už jste odsud přece jen dost let…

Moc kluků, s nimiž jsem tam byl, už tam není. Pořád je to ale Viktorka Žižkov, na zápas se tudíž moc těším.

Co nějaké hecování?

Možná s Pavlem Haškem, který hrál i tady, něco bude.

O body jste se Žižkovem už dlouho nehráli, v přípravě jste tam ale v létě padli 0:1.

Hrálo se na Střížkově a byla to jen příprava, mistráky jsou úplně jiné.

Všech šest utkání doma jste vyhráli. Je vaším přáním vyhrát i to poslední?

Přání? Spíš úkol… Nelehký úkol, ale je daný a určitě ho chceme splnit.

Z fotbalu na volejbal zdarma

Dobrá zpáva pro fanoušky fotbalistů Dynama a volejbalistů Jihostroje – diváci, kteří ve čtvrtek půjdou na utkání Dynama se Žižkovem (17), budou moci vyrazit v pátek na volejbal Jihostroj – Benátky (18) zdarma! Oba kluby tím dle zaslaného mailu potvrzují vzájemnou spolupráci a dlouhodobě dobré vztahy.

Podobnou akci Dynamo v minulosti připravilo i s hokejisty Motoru. Spolupráci všech tří zmíněných českobudějovických klubů vítá i manažer volejbalistů Jihostroje Stanislav Pochop: „Snažíme se spolupracovat, jsme z jednoho města a máme tak prostě k sobě blízko," uvedl.

Fotbalisté Dynama čtvrtečním utkáním uzavřou na domácím hřišti podařený podzim. A to hlavně na domácím hřišti, neboť před vlastními fanoušky vyhráli všech šest utkání. Generální manažer Martin Vozábal by si přál úspěšnou sérii prodloužit. „Věříme, že si fandové utkání hlavně užijí. Jsme rádi, že díky spolupráci s Jihostrojem jim můžeme nabídnout další výhodu v podobě vstupu na volejbal zdarma," říká šéf Dynama.

Také volejbalistům Jihostroje se v domácím prostředí zatím daří, když na vlastní palubovce odehráli dva zápasy a Příbram i Ústí nad Labem porazili shodně 3:0. „Budeme rádi, pokud se k našim stálým příznivcům přidají i fandové Dynama a proti Benátkám nás společně podpoří," vyzdvihl Stanislav Pochop.

Princip bezplatného vstupu z fotbalu na volejbal zdarma je jednoduchý. Na vchodech sportovní haly se v pátek stačí prokázat vstupenkou ze čtvrtečního fotbalového utkání Dynama se Žižkovem či permanentní kartou na celou sezonu.