Možná sice trochu šťastnou trefou nezdolného bojovníka Richarda Kaloda, přesto ale zcela zaslouženě!

Své svěřence za dobře odvedenou práci chválil i trenér David Horejš. „Jsem moc rád, že jsme navázali na předchozí domácí zápasy a že jsme i s bezesporu nejsilnějším týmem, s jakým jsme tady dosud hráli, dokázali získat tři body. Podle mě jsme odehráli i nejlepší první poločas za celý podzim, dali jsme krásný gól a vytvořili si další příležitosti. První půli jsme Opavu, řekl bych, zcela jednoznačně přehrávali," podtrhl Horejš.

Jeho opavský kolega Roman Skuhravý se naopak netajil zklamáním. „Sehráli jsme nejméně povedené utkání na hřištích soupeřů. Sice jsme vstoupili do utkání dobře a vytvořili si dvě dobré šance, jenže pak jsme se zatáhli a domácí díky své aktivitě šli zaslouženě do vedení," uznal. „Ale ve druhé půli už jsme hráli to, co jsme si představovali. Když to ale vypadalo, že bychom mohli mít navrch a Dynamo jsme přehrávali, jsme inkasovali smolný gól," připomněl, že Kalodovu vítěznou trefu tečoval do vlastní brány smolař Jursa. „Chtěl jsem, aby ta rána před gólmanem skočila, nakonec k tomu ani nedošlo, protože to někdo tečoval mimo dosah brankáře. Ale skončilo to v kase, takže super," líčil se širokým úsměvem svůj gól Richard Kalod. „Gól mě těší, ještě víc ale tři body," dodal.

Vítězný gól Dynama zřejmě trochu smolný pro hosty byl, neboť bez Jursovy „výpomoci" by Kalodova rána možná v síti ani neskončila, navíc ten gól padl v době, kdy měli hosté o něco víc ze hry. Nicméně hned v úvodu druhé půle měli Kalod, Čermák a Čavoš tři prakticky stoprocentní šance a na rohy Dynamo vyhrálo 9:1, přičemž Opava svůj jediný kopala až v 87. minutě! I z tohoto pohledu je vítězství Dynama zcela zasloužené.

Slibný úvod druhého dějství zmínil i trenér Horejš. „Do druhé půle jsme vstoupili opět velice dobře a tak, jak jsme si o přestávce řekli. Bohužel dvě tutovky, které měli Ríša Kalod i Patrik Čavoš, jsme nedokázali proměnit," zalitoval a připustil, že Opava pak měla mírně víc ze hry. „Byla to převaha ale spíše jen optická a s výjimkou závaru, kdy hosté vyrovnali, jinou větší šanci prakticky neměli."

Přitom Opava je s dvaceti góly ve II. lize nejlépe střílejícím týmem. „Letos nám ale obrana skutečně funguje výborně a bylo tomu tak i tentokráte," vyzdvihl Horejš.

Že by fotbalisté Dynama jako odměnu za výhru nad silným soupeřem měli o víkendu volno (další duel ve Vlašimi je čeká až příští sobotu), trenér Horejš neslíbil. „Někteří starší hráči, kteří měli poslední dny velké vytížení, asi volno na regeneraci dostanou, jinak ale bude v neděli trénink, neboť už ve středu nás tady čeká pohárový zápas se Spartou," připomněl trenér Dynama atraktivní šlágr, který se na Střeleckém ostrově bude hrát ve středu 12. října.