O tom, že Znojmo k pátečnímu večernímu zápasu přijíždí na Střelecký ostrov s velkým odhodláním, svědčí slova útočníka Rostislava Šamánka: „Prohru s Táborskem musíme hodit za hlavu a zvládnout utkání v Budějovicích. Postup máme stále ve svých rukách," uvedl pro Znojemský deník šestadvacetiletý forvard. „Musíme duel s Dynamem zvládnout líp než s Táborskem," do­dal.

S cílem uspět, a to nejlépe za tři body, ale do pátečního zápasu jdou i fotbalisté Dynama. „Připravovali jsme se velice pečlivě a v kabině je cítit odhodlání uspět. Konečně bychom po sérii nerozhodných výsledků zase chtěli dohrát zápas za tři body," podtrhl trenér Dynama David Horejš.

Chybět ale určitě bude stoper Pavel Novák. „S poškozeným meniskem hned ve čtvrtek putoval do nemocnice na operaci a do konce sezony je mimo," litoval Horejš. „Patřil sice ke klíčovým hráčům, věřím ale, že si dokážeme poradit i bez něho," zadoufal trenér Dynama a připomněl, že Novák chyběl už ve Frýdku, kde obrana Dynama i tak fungovala velice dobře.

Až na Nováka by tým měl být v pátek v plné síle. „Naplno trénuje i Petr Benát, jenž měl z derby svalové zranění, už je ale v pořádku."

Sestavu trenéři Dynama určí až před zápasem. „Rozhodli jsme se, že do konce sezony bychom chtěli vidět ve hře všechny hráče kádru, aby všichni dostali patřičný prostor se ukázat. Znojmo však je hodně těžký soupeř, jeden z aspirantů na postup, takže bychom rádi šli do zápasu v co možná nejsilnějším složení," zdůraznil David Horejš. „Chceme hrát na vítězství a já doufám, že ti hráči, co dostanou šanci, že odvedou maximum."

Svého pátečního soupeře pozorovatelé Dynama viděli před týdnem na Soukeníku. „Víme, co Znojmo hraje a jakým stylem hraje. Proti Táborsku jim citelně chyběl útočník Žondra, jenž má osm karet a nebude tudíž hrát ani s námi. To Znojmo ale jistě nějak vyřeší, dostane šanci někdo jiný. Ostatně my se chceme dívat sami na sebe a soustředit se na svou vlastní hru," ujistil Horejš.

Na zápas se těší i hráči Dynama. „Určitě to Znojmu nijak neulehčíme," přislíbil Milan Jurdík, jenž ve Frýdku dal gól na 0:1. „Doufám, že přijde hodně lidí a že uvidí dobrý fotbal a s dobrým koncem pro nás," podtrhl mladý útočník.

Tři body, přeje si Křížek

Že přáním hráčů Dynama v utkání se Znojmem je zisk tří bodů, potvrdil i brankář Zdeněk Křížek, jenž po návratu ze zápasu ve Frýdku byl hostem slavnostního vyhlášení výsledků turnaje žáků do 13 let v Písku. V rozhovoru pro www.fcpisek.cz se nejdříve vrátil k sobotnímu zápasu Dynama ve Frýdku. „Že jsme v nastaveném čase přišli o vítězství, nás moc mrzí, ale u nás to je prostě klasika… Když jsme to po utkání počítali, tak jsme zjistili, že už jsme tak přišli asi o osm bodů. Když tak dlouho vedete, pak gól dostanete v nastaveném čase a přijdete o dva body, hodně to zamrzí. Naše šestihodinová cesta domů nebyla moc příjemná. Před zápasem bychom bod brali, ale vzhledem k tomu, jak se utkání vyvíjelo, je konečný výsledek pro nás obrovským zklamáním."

Páteční zápas zkušený gólman označuje za velice atraktivní. „Všichni věříme, že přijde hodně lidí a že uhrajeme výsledek, s nímž budeme spokojeni. Pro nás je to velká výzva, poslední čtyři duely jsme remizovali, takže teď by už to chtělo bodovat naplno. Sice neprohráváme, ale stále čekáme na vítězství. Proto teď chceme tři body a uděláme maximum pro to, aby to tak dopadlo."