Fotbalisté Dynama se na Hanou těší. „Do Olomouce jedeme s tím, že nemáme co ztratit. A při té fazoně, co teď máme, nemusíme být bez nadějí," přemítal záložník Jindřich Kadula. „Loni jsme za půlku sezony měli stejně bodů jako nyní za šest kol. V každém zápase chceme útočit na tři body, chceme hrát nahoře," uvedl pro klubový web obránce Michal Klesa.

Svým hráčům věří i trenér David Horejš, jedním dechem ale upozorňuje i na sílu soupeře: „Čeká nás velice těžký zápas s ambiciózním soupeřem, který dlouhodobě sází na kombinační fotbal a letos se nijak netají svými ambicemi na postup do první ligy. Přesto jedeme k zápasu s cílem uspět."

Dynamo naposledy hrálo s Olomoucí před čtyřmi lety, kdy ještě v I. lize doma vyhrálo 1:0 a venku 0:1 padlo (ze současného týmu u toho byli jen Novák, Benát, Táborský Funda, jenž si odbyl svůj prvoligový debut).

„Zápas bude v televizi, i to by pro naše hráče mělo být motivací," podotkl Horejš, jenž počítá se všemi hráči kádru. „Drobné kopance sice máme, ale měli bychom jít do zápasu v plné síle a věřím, že i dobře připraveni a že navážeme na to, co nás zdobilo v předchozích utkáních," uzavřel kouč Dynama.

Optimismus panuje také v kabině Sigmy. „Dvě vítězství v řadě nás hned posunula blíže k postupovým příčkám a doufám, že na Budějovice přijde v sobotu zase o něco víc diváků. Budějovice jsou momentálně ve formě a nedostávají moc gólů, avšak věřím, že utkání zvládneme," poznamenal na klubovém webu kapitán týmu Miloš Buchta.

S přáním bodovat půjdou do sobotního dopoledního zápasu v Sokolově i fotbalisté Táborska. „Před týdnem jsme doma zbytečně přišli gólem v závěru o dva body a tuto ztrátu potřebujeme co nejdříve nahradit," má jasno trenér Petr Frňka, který dle svých slov bude mít k dispozici týž hráčský kádr jako minulý víkend doma s Frýdkem-Místkem.

Sokolov v šesti kolech nahrál jen o jeden bod méně než Táborsko, když hned čtyřikrát hrál nerozhodně a prohrál jen s Ústím. V minulé sezoně Táborsko v Sokolově vyhrálo 2:1, když oba góly vstřelil Aleš Nešický.

Uspět i v Sokolově dle trenéra Frňky nebude jednoduché. „Nějací hráči po sezoně sice z týmu odešli, za ně ale přišli mladí, běhaví, hladoví a odhodlaní kluci. Hraje tam Přeučil, jenž působil i u nás, ten umí dát gól. Mají vysoké beky do standardek. Nečeká nás lehký zápas," uzavřel.

S odhodláním do zápasu jde i Sokolov. „Chceme navázat na předchozí tři zápasy, které z naší strany nebyly špatné. Doma navíc nechceme rozdávat body. Čeká nás nevyzpytatelný soupeř, který má ve svém kádru výborné hráče Tomu, Mráze, Cíferského či Presla, a ti, když chtějí, hrají fantastický fotbal. Ale také je lze překvapit a o body připravit," řekl na klubovém webu trenér Jiří Dreiseitl. „Všichni hráči jsou zdraví a budou tudíž na zápas nachystaní," dodal ještě.

Ve III. lize hraje doma Písek, který se střetne v sobotu už od 10.15 hod. s Vyšehradem (Pražané si v minulé sezoně zahráli ve II. lize a v aktuální tabulce jsou na 3. místě) a béčko Táborska hraje na hřišti Viktorie Jirny (17), která je v tabulce čtvrtá.

Mladíci Dynama v I. lize dorostu hrají v sobotu na Slovácku (14.30) a v lize juniorů v pondělí na Spartě (13.00).

V divizi hraje z jihočeských týmů o víkendu doma jen Čížová, která v sobotu od 13.30 hodin hostí Ostrov, v Praze hraje v sobotu Roudné na Aritmě a v neděli Č. Krumlov na Admiře (vždy v 10.15), Jankov jede v neděli do Sedlčan (17).

V rámci oslav 90 let fotbalu v Kamenném Újezdu se staří páni místního Sokola v neděli od 10.30 hod. střetnou s populární pražskou Amforou (Panenka, Dobiaš, Berger, Rada, Kohák, Fiala, Hron, Skamene, Zonyga, Tittelbach, Hložek a další, čestný výkop Helena Vondráčková a Karel Štědrý).