Na trávníku kaplického Spartaku hostoval nováček ze Zlaté Koruny a překvapivě si odvezl všechny tři body, čímž se aktuálně stal nejvýše postaveným naším celkem v tabulce, kde mu patří šesté místo. Z první příčky na sedmou klesly Loučovice po vysoké domácí prohře s Novou Vsí. Jen bod bral doma Frymburk po přestřelce s Ledenicemi, při které se čtyřgólovou parádou blýskl útočník Stanislav Budík. Naprázdno vyšly doma Chvalšiny se Suchdolem a venku Nová Ves při vystoupení na půdě ambiciózního nováčka z Klikova.

PĚT GÓLŮ V DERBY

Kaplice – Zlatá Koruna 2:3 (1:1), branky: 34. Řepa, 60. Gondek – 2. Rychtář, 67. Zayml, 81. Homer. V derby se oba rivalové vystřídali ve vedení, aby se nakonec gólem z poslední desetiminutovky radoval hostující nováček.

Trenér Bohdan Malický (Kaplice): „Začali jsme nekoncentrovaně a brzy prohrávali. Pak se ale projevila naše vyšší kvalita a stav se povedlo otočit. Soupeř se jenom bránil, i když z ojedinělých brejků byl nebezpečný. Vlastními chybami jsme však hostům nabídli standardky, které Koruna umí. Zápas se nepovedl ani gólmanovi. Stále dostáváme moc gólů, i když naše hra není špatná. Prohra se soupeřem, který toho moc nepředvedl, proto mrzí dvojnásob. Musíme být trpěliví!“

Trenér František Gallistl (Z. Koruna): „Kaplice hrála hlavně v první půli výborně, ale myslím, že v závěru domácí odešli fyzicky. Nám se povedla i střídání a zejména mladý Steinocher hru hodně oživil. Vyzdvihnu ale Rychtáře, který v halvu odehrál výborný zápas. Už se těšíme na derby s Loučovicemi, i když by asi bylo lepší hrát venku…“

JEDINÝ BODÍK

Loučovice – Nová Ves u ČB 0:4 (0:2), branky: 4. a 80. Procházka, 38. a 56. Janeček. „Zaspali jsme začátek a soupeř nás potrestal ze standardky. I v další fázi jsme byli málo důrazní, vůbec se nedostávali do koncovky a druhý gól do šatny nás zlomil. Ani střídání ve druhé půli naší hře nepomohlo. Zmínit mohu jediné jméno, a to dorostence Šímu, který musel zaskočit v brance po zranění Hüttnera a těžké role se i přes obdržené góly zhostil dobře,“ našel pozitivum loučovický kouč Vlastimil Sulzer. Sestava Vltavanu: Hüttner – Šíma (6. Koutský), Somolík, J. Matulík, Toth – Fejtek (67. V. Matulík), Černý, Žák, Karták (46. Ardó) – Zbořil, Toman.

Frymburk – Ledenice 4:4 (3:3), branky: 5., 18., 21. a 48. Budík – 7. Hrubý, 11. Vajgel, 27. Bez, 61. Fencl. „Hrálo se v poledne a kvůli absencím museli vypomoci i béčkaři, kteří pak ještě hráli odpoledne. To se povedlo, mladíci nezklamali. Pochvalu ale zaslouží především zkušený Micák. Kdo ale přišel až po obědě, tak nemohl věřit vlastním očím. Po necelé půlhodině to bylo 3:3. Ještě štěstí, že už mám něco za sebou a srdce drží..! Fotbal se hrál výborný a myslím, že jsme byli o něco lepší a měli vyhrát. Soupeř ale byl produktivnější. My i přes čtyři góly Budíka ještě plno tutovek zahodili a zbytečně přišli o dva body,“ mrzelo frymburského trenéra Vlastimila Mertla. Sestava Šumavy: Vítek – Malák, Micák, D. Račák, Ribár – Mertl, Šisler, Matuš, M. Račák – Pavlík (59. Malina), Budík.

Chvalšiny – Suchdol 0:2 (0:1), branky: 20. Rácik z penalty, 90. Špale z penalty (ČK 1:0 – 18. Cába). „První penalta byla jasná, ale na druhé straně sudí evidentní ruku neviděl. I v deseti jsme ovšem soupeře přimáčkli, jen Fučík měl tři dobré šance, Motz z přímého kopu o vlásek přestřelil, ale gól jsme nedali. Suchdol se bál o výsledek až do konce a vysvobozením pro něj byla až druhá penalta za zákrok Lamače,“ okomentoval domácí nezdar chvalšinský trenér Zdeněk Čarek. Sestava Sokola: Cába – Babinský, Holas, Motz, Lamač – Fic, Sluka, M. Postl, Zwifelhofer (85. Hynšt) – Fučík, Anderle (18. Kothánek).

Klikov – Nová Ves / Brloh 3:1 (2:1), branky: 19. Čapek, 45. Melichar, 90. Šrom – 8. Švarc. „Klíčové byly dvě věci. Za prvé jsme k zápasu nepřistoupili dobře, chyběla bojovnost a hlavně kázeň. Někteří hráči jsou mistři komplikací a složitostí. Za druhé to byl fakt, že nejméně třetina týmu nebyla zdravotně fit. Proto jsme museli i třikrát nuceně střídat. Přesto jsme to měli zvládnout, protože s Klikovem se bodovat dalo. To by ovšem náš přístup k zápasu musel být úplně jiný!“ hřímal lodivod Nové Vsi Lubomír Půlpán. Sestava Nové Vsi: Poula – Flaška, Anderle ml. (66. Klein), R. Postl, Smieško – Hüttner, Vlček (28. Tejko), Anderle st., Švarc (46. Frühbauer) – Vejvoda, Pouzar.