Jediný gól zápasu, který se favorizovaným Jihočechům vůbec nepovedl, dal v 75. minutě nekompromisní ranou hostující Karel Knejzlík. „Gól jsme dostali po hrubé chybě, kdy jsme neodhlavičkovali balon," mrzelo trenéra Davida Horejše.

Dobře ale ví, že jen tento moment prohru nezavinil. „Zápas se mi pochopitelně nehodnotí lehce, vstup do soutěže se nám nepovedl," posteskl si trenér Dynama, dle něhož výkon jeho týmu byl možná nejhorší za celou dobu, kdy je ve funkci hlavního trenéra. „Od první minuty jsme nehráli dobře, bylo to od nás směrem nahoru hrozně kostrbaté," poznamenal. „Byli jsme velice statičtí a místo, abychom to hráli přes křídla, což byl náš záměr, jsme tam jen nakopávali míče na Ríšu Kaloda a druhé balony nesebírali," konstatoval smutně.

Příčinu viděl už ve středu hřiště. „Tam nám vázla rozehrávka, a to hlavně proto, že nám tam chybělo víc pohybu," uvedl. „A totéž platí i na naše útočníky," dodal Horejš s tím, že v tom soupeř jeho svěřence předčil. „Hosté byli běhavější, rychlejší a důraznější," uznal.

Výsledek byl pro Horejše velkým zklamáním. „Věřili jsme, že budeme schopní navázat na dobrý výkon týmu z generálky s Vlašimí, bohužel jsme to naprosto nezvládli a ve druhé půli i po změnách v sestavě, kdy jsme od týmu čekali narůstající tlak, tam s přibývajícími minutami naopak byla stále větší křeč," podtrhl.

Negativní roli sehrála také absence Čermáka a Kaduly. „Na podzim se nám zranění vyhýbala, teď nás to bohužel potkalo," litoval Horejš absence obou marodů. „Po Čermákovi, jenž utrpěl výron v kotníku, přibyl den před zápasem i Kadula, jenž si utrhl na tréninku meniskus. Pro nás to je velká ztráta, protože jak Čermák, tak i Kadula patřili k těm hráčům, kteří dění na hřišti dokázali vždy ovlivnit."

Přes velké zklamání, které na Střeleckém ostrově zavládlo, trenér Dynama své hráče nezatracuje. „Musíme si příčiny neúspěchu rozebrat, vyříkat si to a jedeme dál," burcoval David Horejš.

Už v pátek hraje Dynamo v dalším kole ve Znojmě.


Výhry si velice vážíme, radoval se Frťala


Zatímco hráči Dynama odcházeli z trávníku s hlavami dole, hosté z Varnsdorfu slavili. „Máme radost, zápas se nám povedl jak po herní, tak i výsledkové stránce," zářil trenér Zdeňko Frťala, dle něhož jeho hráči splnil to, s čím jeho tým do zápasu šel.
„My byli připraveni na obě varianty domácích, ať na hrotu s Kalodem, či Táborským. Myslím, že snad až na dvě tři situace, kdy jsme svými chybami soupeři nabídli nějaké šance, jsme celý zápas odehráli bez větších problémů. Od začátku jsme se soustředili na to, abychom se nedostali pod tlak a snažili jsme se z hlubšího bloku chodit do protiútoků. Fotbal je o běhání, rychlosti a agresivitě a v tom jsme soupeře předčili," uvedl Frťala.

Také on si zřejmě byl vědom, že zápas příliš fotbalové krásy nenabídl. „Ani my jsme si nevypracovali nějaké stoprocentní gólové příležitosti, avšak tu jednu, co jsme měli, jsme dokázali proměnit a toho vítězství si velice vážíme," nijak se kouč Varnsdorfu netajil svou spokojeností.


Ligoví mladíci sbírali body


JUNIORSKÁ LIGA: Dynamo ČB – Karviná 0:0 – Ve vyrovnaném utkání byla dělba bodů spravedlivá. ŽK: Bálek, Kadlec, Frnoch – Mládek, Behan. Diváci: 50. Rozhodčí: Černý – Pfeifer, Petřík. Dynamo: Coufal – Škoda, Havel, Tomášek (K), Zachař – Frnoch – Krejčí, Kadlec (71. Collin), Bálek, Blažek – Smetana (79. Fišer).

I. LIGA DOROSTU: Dynamo ČB – Hlučín 3:1 (2:0) – Branky: 40. Matoušek, 44. Šplíchal, 70. Chylík (11) – 68. Holiš. ŽK: Jáša, Pařízek, Řehoř, Ardamica, Kalousek – Kopečný, Macík, Holiš. Diváci: 50. Rozhodčí: Štuk – Tůma, Macko. Dynamo: Luksch – Řehoř (90. Fišer), Kočí, Jáša, Ardamica (75. Dolejšek) – Kalousek, Tomek, Pařízek, Chylík (84. Štifter), Matoušek – Šplíchal (88. Vlk).