Větřínští si nenapravili reputaci po nezdaru v derby a s prázdnou se vraceli i z Vacova. Velešínští pak nenavázali na vítěznou premiéru a dokonce doma odevzdali všechny body strakonickému Junioru, který by měl patřit k favoritům soutěže.

Velešín – J. Strakonice 1:5 (1:2), branky: 43. Hrmo – 28. a 73. Dohonyi, 30. Maršala, 78. Zušťák, 80. Cibulka.

„Na takový debakl to v úvodu vůbec nevypadalo. Strakonice však disponují hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží, a to se nakonec projevilo. Soupeř nás ukolébal profesorským fotbalem a pak neomylně trestal naše chyby. Sami jsme soupeři doslova naservírovali góly jako na zlatém tácu,“ smutnil po debaklu velešínský kouč Miroslav Lenčéš.

Sestava Velešína: Schneider – Zimek, Pomije, Trummer, Šebesta – Šváb (70. Trestr), Falc, Šálek, Hrmo (68. Mikeš) – Papoušek, Semerád.

Vacov – Větřní 3:0 (1:0), branky: 14. Zitta, 84. Mach z penalty, 87. Valta (ČK 0:1 – 87. Skok po 2. ŽK).

„K rozhodčím se vyjadřovat nebudu, to je kapitola sama pro sebe. Náš výkon byl špatný a soupeř si zasloužil vyhrát, protože víc chtěl a bojovností šel za výhrou. Chlapci by se měli už vzpamatovat! Pokud chceme bodovat, tak přístup k zápasům i k samotným tréninkům musí být od hráčů úplně jiný,“ burcuje větřínský trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka – Žilavý, Pils, Vnuk – Podskalský, Pliška, Skok, Gutheis, Poláček (70. Sukdolák) – Weinhard, Cifreund (62. Bordač).