Na rozdíl od černého devátého dějství bylo jubilejní pokračování druhé nejvyšší oblastní fotbalové soutěže pro oba okresní účastníky béčkové skupiny bodově přínosné.

Hráči větřínského nováčka zaknihovali v tomto kole již třetí výhru na hřišti soupeře, připsali si celkově páté vítězství a se šestnácti body se znovu vyhřívají na pátém místě.

Fotbalisté FK Nová Ves / Brloh v domácí partii s budějovickou Slávií po necelé půlhodině prohrávali už o dva góly, ale do pauzy stav otočili a i když pak hráli bezmála celý druhý poločas o deseti,tak důležitý duel dotáhli k tříbodovému zisku, který je odlepil ze dna tabulky.

Borovany – Větřní 0:1 (0:1), branka: 35. Sukdolák.

„Borovany byly asi nejslabší soupeř, se kterým jsme zatím ve vyšší soutěži hráli. Měli jsme po většinu času v zápase převahu. Na můj vkus jsme ale až příliš útočili, někdy jsme se hnali dopředu v devíti lidech, čímž jsme dávali soupeři možnosti k brejkům. Domácí z toho nastřelili dvakrát tyč, ale v koncovce byli jinak hodně bezmocní. Nám se povedlo skórovat po rohu, kdy odražený míč napálil do branky Sukdolák. A i když jsme potom z dalších šancí uklidňující druhý gól nepřidali, tak jsme cenné vítězství nakonec s přehledem uhráli. Tyto tři body budeme chtít potvrdit příště doma," viděl vítězný duel přímo z trávníku a již se díval i dopředu hrající větřínský kouč Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Hüttner – Jílek, Ginzel, Martin Kotlár I – Sukdolák, Dvořáček, Sikuta (68. Dušek), R. Weinhard, Skok – Krák, J. Šustr.

Nová Ves/Brloh – Slávia ČB 3:2 (3:2), branky: 31. a 45. Fischer, 44. Vejvoda – 19. a 23. Wejskrab, ČK 1:0 (50. Poula).

„Velice těžké a důležité utkání jsme naštěstí zvládli, i když začátek tomu moc nenapovídal. Úvod byl totiž z naší strany doslova tragický, v první půlhodině jsme vypadali jako svázaní, nedali si jedinou přihrávku a vypadalo to na ručník. Zcela zaslouženě jsme také o dva góly prohrávali. Naštěstí přišlo rychlé snížení a pak jsme dali dva slepené góly do šatny, což by položilo i jiné týmy. Pět minut po přestávce sice přišlo vyloučení brankáře Pouly za faul mimo vápno, ale i v deseti jsme to už zvládli. Celkově pro mě vyplynuly ze zápasu dvě pozitivní věci. Zaprvé je to fakt, že i když se prakticky nic nedaří, tak jsme schopni zápas otočit. Zadruhé pak moment, že i v oslabení dokážeme hrát otevřený fotbal. Nebyl to v početní výhodě od nás žádný zanďour, naopak měli jsme ještě další šance. Po několikazápasové absenci znovu naskočili Fischer s Ondrou Švarcem a bylo to znát," vyzdvihl kormidelník vítězného týmu Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Klein, O. Švarc, Jiří Anderle ml., Chmelař – M. Sekera (50. T. Švarc), Vlček (29. Jiří Anderle st.), J. Pouzar (80. Smieško), Vejvoda – Ďurica (85. Hřib), Fischer.

V příštím kole čeká Větřínské doma souboj nováčků s aktuálně devátým béčkem Jindřichova Hradce. Novoveští se vydají rovněž v sobotu k dopolednímu zápasu na půdu budějovické Lokomotivy.