Fotbalisté Větřní zabodovali ve Vimperku, na konto si připsali čtvrtou podzimní výhru, přesto si v neskutečně nabité dolní polovině pořadí, kde šestý a třináctý tým se poskládaly ve dvou bodech, nepolepšili. Aktuálně je Větřní s dvanácti body předposlední.

Velešín sehrál solidní zápas na trávníku budějovické Lokomotivy, nakonec ale zapsal devátou podzimní porážku a je se třemi body beznadějně poslední.

Vimperk – Větřní 0:2 (0:0), branky: 74. a 79. Weinhard.

„Konečně jsme venku předvedli takový výkon, jaký bych si představoval. Hráli jsme disciplinovaně odzadu a v závěru se prosadili i v koncovce. Jako žolík šel na hřiště Peťule a za chvíli připravil gól pro Weinharda prakticky do prázdné branky. Vzápětí jsme přidali druhý gól a bylo rozhodnuto. Pochválím ovšem za disciplinovaný a bojovný výkon celý tým,“ pobrukoval si spokojený hrající větřínský trenér Zbyněk Ginzel a ještě dodal: „Nesmíme hlavně usnout na vavřínech. Tabulka je našlapaná a důležitý bude každý bod. Tento dobrý výsledek musíme potvrdit příště doma proti Vodňanům.“

Sestava Větřní: Pavelka – Adamíček, Ginzel, Žilavý – Sukdolák, Pliška, Skok, Weinhard, Poláček – Gutheis (82. Cifreund), Podskalský (67. Peťule).

Lokomotiva Č. Budějovice – Velešín 2:0 (1:0), branky: 27. Choutka, 68. Sudek z penalty.

„Utkání bylo odrazem postavení obou týmů v tabulce. Domácí byli ve hře i v zakončení o něco málo lepší, proto vyhráli zaslouženě. Náš výkon tentokrát ovšem snesl nějaká měřítka. Pochválím kapitána Tomáše Pomijeho, který svedl neskutečné množství soubojů a bojoval jako lev. Jeho výkon roste zápas od zápasu, čímž se viditelně zvedá i hra celého manšaftu. Tentokrát zmíním i rozhodčího Nedvěda, který se velmi dobře vyrovnal s neustálou tvrdou hrou v tomto zápase,“ ocenil velešínský kormidelník Miroslav Lenčéš.

Sestava Velešína: Schneider – Šváb, Pomije, Severa, Rameš – Zimek, Semerád, Falc, Lefan (67. Trestr) – Šálek (46. Postl), Mikeš (80. Tůma).