„V Senici jsem byl spokojen a je to tam i po fotbalové stránce hezké, a to i včetně zázemí, ale táhne mě to domů," uvedl Jaroslav Černý pro Opavský deník při své návštěvě Opavy, v jejímž dresu bývalý český reprezentant poprvé naskočil do I. ligy.

Právě Opava projevila o jeho služby taky zájem. „Jenže já chci hrát ještě ligu," uvedl Černý a potvrdil, že konkrétní nabídku dostal z Č. Budějovic. „Dá se říci, že s klubem jsem domluven a bude záležet jen na tom, zda společnou řeč najdou i Budějky a Slavia," upozornil Černý, že jeho fotbalová práva v Česku patří pražské Slavii.

Výborně technicky založený středopolař odchází ze Slovenska i přesto, že má v Senici platný kontrakt až do konce sezony. „Mám ale ve smlouvě klauzuli, že v případě nabídky odjinud mě musí Senica uvolnit," vysvětlil Jaroslav Černý.

Vedení Dynama svůj zájem o služby třiatřicetiletého bývalého českého reprezentanta potvrdilo. „S Jardou Černým, jenž by měl na levém kraji zálohy nahradit zraněného Sandra, jsme prakticky domluveni, byť ještě nějaké menší detaily smluvních podmínek pilujeme. Teď už záleží jen na tom, zda se dohodneme se Slavií," řekl včera Deníku jižní Čechy generální manažer Dynama Jiří Kotrba, dle něhož by se na pátečním srazu měla hlásit i vyhlédnutá posila pro pravý kraj obrany. O koho ale jde, ještě včera říct nechtěl.

Naopak na hostování by na jaře měli ve II. lize hrát Rakovan v Bohemians Praha a Němec v Mostu (o tom všem ale více v exkluzivním rozhovoru s Jiřím Kotrbou v pátečním Deníku jižní Čechy).