Fotbalisté kaplického Spartaku v okresním derby z programu 22. kola oblastní I.B třídy zostudili vyšebrodské Dynamo dvanácti góly. A útočný klenot spartakovců – devětadvacetiletý Jakub Lesňák – se na této kanonádě podílel hned osmi(!) přesnými zásahy.

„Tolik gólů v jednom zápase jsem nikdy nedal, ani v žácích," směje se hráč, jenž víc než měrou vrchovatou dostál pověsti kanonýra, a vrací se k úspěšnému představení: „Myslím, že Brod nebyl úplně odevzdaný, ale hráči soupeře nám nechávali hodně prostoru a takticky zápas nezvládli. Ani za poločasového stavu o tři góly nic nezměnili a hráli pořád stejně. A moje góly? Většina byla pravou nohou, asi dva levačkou, bylo tam pár dorážek. Není to ovšem jen moje zásluha, na brankách se podílí celý tým," říká ostrostřelec, jenž se osmigólovou parádou zapsal výrazně do klubových kronik.

Předchozí kaplický rekord v kategorii dospělých totiž držel František Kouba, který v I.B za béčko při domácí výhře 9:1 nad Římovem před deseti lety skóroval šestkrát.

„O tom jsem ani nevěděl. Připomněl mi to až Libor Granec po zápase. Samozřejmě jsem rád, ale myslím, že to za nějaký čas zase zapadne," skromně podotýká.

Ovšem podle zásady, že každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán, tak bude nedělní kanonáda Jakuba Lesňáka určitě něco stát…

„Hned po zápase jsem musel koupit flašku a myslím, že si mě kluci ještě pěkně povodí, což asi vezme do ruky hlavně Peťa Janura. Něco budu muset dát i do týmové kasy. V ceníku je částka za hattrick, jen doufám, že to pokladník neztrojnásobí… Počítám i s doplatkem při dokopné po sezoně. Dám to ale rád, protože něco podobného se už opakovat nemusí a asi ani nebude," uzavřel dobře naladěný Jakub Lesňák.