Fotbalisté kaplického Spartaku nenavázali na vítěznou premiéru s béčkem Roudného a vysoko padli na půdě ambiciózní Dobré Vody. Nováček v barvách velešínského FC po domácím nezdaru se Slávií nebodoval ani v souboji s dalším soupeřem z krajské metropole – vrbenskou Lokotkou.

Dobrá Voda – Kaplice 4:1 (2:1)

Spartakovci na půdu z minulosti neoblíbeného soupeře přijeli oproti premiéře v pozměněné sestavě a navíc jim hrubě nevyšel začátek zápasu. Už ve 2. minutě zkušený Janura váhal v šestnáctce s odkopem a důrazný Nedvěd mu míč skluzem srazil z nohy tak šikovně, že ten skončil přesně u tyče – 1:0.

První poločas byl obecně na šance bohatý a skórovat mohli několikrát hráči obou týmů. Podruhé stav měnili hosté, když ve 20. minutě Janura středem hřiště posunul na Kebla, ten kolmou přihrávkou vysunul Františka Koubu, jenž přízemní střelou o tyč srovnal na 1:1.

Poločasový stav pak stanovila 36. minuta, kdy domácí vybojovali standardku a Novotný, střelou, na kterou si sice Ottenschläger sáhl, vrátil Dobrovodským vedení – 2:1.

Ve druhém poločase si Kapličtí vynutili územní převahu, vypracovali si i několik velkých šancí na vyrovnání, ale nebylo jim přáno. Trestuhodně z malého vápna přestřelil Šálek, z jasné pozice neuspěl ani F. Kouba, a tak domácí pečetili. V 76. minutě hosté zapomněli ve vápně na Hanzala, který hlavou po centru Drába s přehledem upravil na 3:1. Tentýž hráč pak tři minuty před koncem z brejku do otevřené obrany Spartaku pečetil na 4:1.

Ve statisticky vyrovnaném střetnutí tak přesvědčivou výhru slavili domácí, a to především díky lepší produktivitě. Pro Kaplické je prohra o tři góly krutá, ale o lepší výsledek se připravili zcela sami chabou neproduktivní koncovkou a hrubými chybami v obranné fázi.

Sestava Kaplice: Ottenschläger – O. Kouba, Preusler, Doubrava, Hejna, Šálek (87. F. Říha ml.), Janura, Kebl (73. Urban), D. Smolen, Řežáb (78. F. Marek), F. Kouba.

Loko ČB – Velešín 3:0 (2:0), branky: 4. Hostek, 21. Nechuta, 87. Kadlec.

„Nezvládli jsme začátek zápasu. Už ve druhé minutě po šanci Petra jsme zahrávali roh, ale soupeř se dostal do brejku a otevřel skóre. Pak při rohu přidali domácí neobsazeným hráčem druhý gól. Hráli jsme aktivně, měli dobré šance, Zimek dokonce dal pěkný gól do šibenice, ale ten pro údajný ofsajd neplatil. Druhý poločas pak byl stejný. Neproměnili jsme další tutovky, Kukačka nastřelil tyč, znovu nám sudí neuznali dle mého soudu regulérní branku a domácí z brejku do otevřené obrany v závěru pečetili. Nedáváme góly a děláme chyby, které soupeři v této vyšší soutěži prostě trestají. Z toho se musíme pro příště poučit a přizpůsobit tomu i taktiku," slibuje změnu kouč zatím bodově nulového nováčka Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Kothánek – Severa (50. Šváb), Opekar, J. Zatloukal, Jaroš – Jirský (74. Šebesta), Kollár, Falc, Zimek – Kukačka, Petr.

Libor Granec, Karel Vosika