Od začátku zápasu se Jihočeši do svého soupeře také pustili s velkým elánem a vynutili si územní převahu. První jejich vážnější šance se však zrodila spíše náhodně – a to v 16. min., kdy brankář Buček jen bezmocně sledoval, jak se míč po Wermkeho autu a Havlově hlavičce odráží od břevna jeho branky…

Nicméně gól z toho nebyl, a tak udeřili hosté: na Varadiho nahrávku si naběhl Ondráček, vybíhající brankář Křížek ho podrazil a Šumský z nařízené penalty nezaváhal – 0:1.

To byl zádrhel v předpokládaném scénáři, naštěstí ještě do přestávky Jihočeši stačili po ukázkové akci vyrovnat: načal to Pešek, poté Javorek ideálně prostrčil do běhu na Mashikeho a z jeho nahrávky Táborský ve skluzu poslal míč do sítě – 1:1.
Hned vzápětí po šikovném Peškově pasu běžel Wermke sám na bránu, z úhlu však Bučka nepřekonal.

Prvních pět minut druhé půle patřilo nečekaně hostům, pak taktovku převzali opět domácí: v 52. min. po Čavošově nahrávce střílel zblízka Táborský nad bránu, krátce nato Mashike u zadní tyče nedosáhl na míč, který poPeškově střele prolétl podél celé brány a v 63. min. po Kladrubského rohu Buček v bráně Frýdku jen reflexivně vyrazil Táborského hlavičku. To pohříchu byla jedna z mála větších šancí, které si Dynamo přes chvílemi drtivou převahu vypracovalo. Návrat do čela tabulky se tudíž nekonal, bod nestačil.

„Že jsme zápas nezvládli za tři body, nás samozřejmě moc mrzí. Měli jsme sice po celý zápas velký tlak, bohužel ale taky málo vyložených šancí,“ mrzelo trenéra Davida Horejše.

Dynamo ČB - VP Frýdek-Místek 1:1 (1:1)
Branky: 39. Táborský – 27. Šumský (11). ŽK: Křížek, Mashike – Kovařík. Diváci: 891. Rozhodčí: Klíma – Vodrážka, Hock.
Dynamo: Křížek – Řezáč, Novák, Havel, Kladrubský – Wermke, Javorek, Čavoš, Pešek – Mashike, Táborský (72. Kadula).

Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka (84. Spasojevič) – Kovařík, Willwéber, Ondráček, Grussmann (73. Chvěja) – Šumský, Varadi (90. Velička).