V krásném třeboňském areálu na Hliníku absolvovali fotbalisté divizního krumlovského Slavoje již třetí herní test probíhající zimní přípravy, v němž mu byl soupeřem přední účastník KP – domácí Jiskra.

Třeboň – Č. Krumlov 0:1 (0:1)

Tentokrát se hrál divácky nepříliš pohledný fotbal. Slavoj, který se stále ještě nachází ve fázi hrubé přípravy, soupeře sice převyšoval, ale dost věcí se zelenobílým nedařilo. Slavojákům chyběly tempo, účinné centry i střelecká pohotovost, a tak o výsledku rozhodl jediný gól již z úvodu prvního poločasu. V 17. minutě se povedla hostům akce na pravé straně, kterou s přehledem zakončil Kroupa – 0:1.

Slavoj mohl přidat druhý gól ve 29. minutě, kdy třeboňský Franěk zahrál nepovedenou malou domů, Pavel Svoboda si lišácky počkal za bukem, zmocnil se míče, šel sám na Skálu, ale klička se mu nepovedla. O vzruch v samém závěru první půle se pak postaralo nejdříve duo Kabele a Rosůlek, jehož hlavička mířila jen těsně nad spojnici břevna s tyčí. Na druhé straně pak domácí Straka mířil z trestného kopu do horního rohu, ale krumlovský brankář Trnka mu radost zkazil.

Po obrátce mohli Krumlovští ještě dvakrát výsledek pojistit. Nejprve Novák narýsoval kolmici na Persána, ale ten přestřelil. Posledně jmenovaný nadějný krumlovský dorostenecký kapitán se předvedl ještě o chvíli později, když vystřihl efektní nůžky, ale míč skončil v náruči domácího gólmana – a přípravný duel dopadl výsledkem, který určila už první půle.

Sestava Slavoje – 1. poločas: Trnka – Kabele, Dudák, Hrabík, Dvořák – Kroupa, Novák, Klivanda, V. Beránek – P. Svoboda, Rosůlek, 2. poločas: Š. Beránek – Kroupa (60. Dvořák), Klivanda, Dudák, V. Beránek – Vnuk, Novák, Rozkošný, Persán – Fatura, Žilenko.

Slova od kormidla

Taktéž krumlovský kormidelník Jiří Svoboda našel tentokrát na výkonu svých svěřenců nedostatky.

„Hráli jsme sice hodně kombinačně, ale bylo to bez většího efektu. Často jsme to zbytečně tahali až do kuchyně, kde jsme ale kazili finální přihrávku. Příliš šancí jsme si proto nevytvořili. Bylo to jen takové plané obléhání, i když musím uznat, že soupeř byl kvalitní a velmi dobře pozorně bránil," podotýká kouč Svoboda a ještě dodává: „Stále je vidět, že jsme v takové fázi přípravy, kdy se s míčem tolik nepotkáváme. Na druhou stranu musím ocenit snahu hráčů, i když v naší hře ještě chybí potřebná jiskra. Příležitost zase dostali všichni, kteří byli k dispozici, a nikdo mě vyloženě nezklamal. A mohu i tentokrát pochválit. Vyzdvihl bych Dudáka, který držel celou obranu. Kluci se několikrát nechali strhnout, hnali se dopředu a domácí se dostali do brejků, které s přehledem řešil právě Dudák a v rozhodujících momentech čistě odebíral míče."

Odměna za dřinu

Tento týden zakončí slavojáci fázi hrubé zimní přípravy, kdy je od čtvrtka do neděle čeká tradiční soustředění v Černé v Pošumaví.

Ještě před tím ovšem dorazila z českokrumlovského tábora jedna žhavá novinka! Prvoligové Dynamo České Budějovice si totiž vyhlédlo právě divizní tým Slavoje k sehrání přípravného zápasu. Ten se uskuteční zítra od 17.30 hodin v tréninkovém centru na Složišti v Českých Budějovicích!

Pro slavojáky je to odměna za jejich výborné podzimní tažení v divizi i přístup k právě probíhající přípravě.

„Sice jsme museli trochu překopat plány, ale odřeknout takovou nabídku jsme pochopitelně nechtěli. Kolikrát si kluci zahrají proti ligovému manšaftu? Myslím, že to pro ně bude velká odměna za tu dřinu, kterou momentálně podstupují," jasně říká trenér Svoboda a ještě doplňuje: „Do Černé vyrazíme ve středu hned po zápase s Dynamem a od čtvrtečního rána pojedeme u Lipna zase naplno. O víkendu žádný zápas nemáme a další přípravy pak sehrajeme až v příštím týdnu, a to ve čtvrtek na Hluboké s domácím týmem a pak v sobotu v Písku."

František Lippl, Karel Vosika