Velešín - Nová Ves / Brloh 1:3 (0:0)

Velešínští šli do zápasu s cílem prodloužit vítěznou sérii a udržet si vyhlídky na konečnou stříbrnou medaili. Hráči Nové Vsi naopak potřebovali na půdě jasného favorita zabodovat naplno z důvodu oživení skomírající naděje na záchranu.

A plán se nečekaně podařilo splnit hostům, kteří zopakovali podzimní výhru ve stejném poměru 3:1, v tabulce přeskočili rivala z Kaplice a v případě výhry v posledním kole nad Bavorovicemi se v I.A udrží!

Fakta – branky: 86. Fišer z penalty – 56. Vlček, 84. M. Hüttner, 90. Fischer.

Sestavy – Velešín: Kothánek – Jirský, Trummer, Opekar, Severa – Fišer, Kollár, Falc, Zimek – Kukačka (82. Semerád), Petr, Nová Ves: Novák – Brych, Anderle st., Chmelař, Vejvoda (81. Smieško) – Pouzar (67. M. Sekera), Vlček, Anderle ml. (86. Z. Sekera), M. Hüttner, Fischer – Ďurica.

Viděno z lavičky

Trenér Stanislav Kysela (Velešín): „Naší sérii opět ukončila Ves a už z ní asi máme mindrák. Chtěli jsme poslední domácí utkání vyhrát, ale zápas nám vůbec nevyšel. Klíč byl v tom, že my svoje šance zahazovali, zatímco soupeř byl daleko produktivnější. Bídnou koncovkou jsme asi urazili fotbalového pána boha."

Vedoucí mužstva Jan Postl (Nová Ves): „Věděli jsme, že s Velešínem nemůžeme závodit. Soupeř byl fotbalovější, držel se víc na míči, ale my hráli ze zajištěné obrany a vyráželi do brejků, ze kterých se povedlo dát rozhodující góly. Na Velešín nám to vychází a prohráli jsme s ním jen jednou. Za bojovnost chválím celý tým a vyzdvihnu brankáře Nováka."