Už výsledky gólově bohatých vzájemných zápasů v sezoně předchozí (4:2 a 4:4) byly tahákem – a další bitva z této linie rozhodně nevybočila. Zajímavostí byl i fakt, že na domácí lavičku se poprvé v roli hlavního kouče posadil exvětřínský Vlastimil Sulzer. Na straně hostů pak poutal pozornost návrat ostříleného Erika Koršaly, který původně hlásil konec kariéry…

Loučovice - Frymburk 4:2 (0:1)

Lépe do utkání vstoupili Frymburští a zaslouženě se ujali vedení. V první velké šanci ještě Rillich neuspěl, ale po necelých dvaceti minutách se už skóre měnilo. Po rychlé akci se vlevo ve vápně k odraženému míči dostal Budík a prostřelil gólmana Hüttnera, jehož zákrok přišel až těsně za brankovou čarou – 0:1. Hosté pak i v dalších minutách byli více na míči a Loučovické do žádné větší šance nepouštěli.

Trhlinu do frymburských plánů však přinesla 34. minuta, kdy se po souboji u postranní čáry nešťastně zranil špílmachr Koršala. Po krátké strkanici se střídalo a hrálo se dál. Krátce před pauzou pak měl pojistku na noze Budík, který šel sám na branku, ale Hüttner jeho pokus o lob přečetl a držel domácí naději na obrat.

Druhé dějství však přineslo zcela rozdílný obrázek. Domácí na soupeře vlétli a bleskově výsledek otočili. Střelu Tomana ještě Malina vyškrábl, dorážku vytěsnil na roh, po kterém již Zbořil hlavou vyrovnal na 1:1.

Za další tři minutky si agilní Toman naběhl za obranu hostů a tváří v tvář brankáři s přehledem dokonal obrat – 2:1.

Domácí zahrávali sérii rohů a po jednom z nich se třáslo břevno Malinovy svatyně. Po hodině hry se už nejlepší domácí hráč Toman dočkal, když po akci Žáka a vyražené střele doklepával na 3:1.

O tři minuty později se Toman dostal do dalšího sóla, byl na vápně podražen Malinou, který vyvázl jen se žlutým napomenutím. Z následného trestného kopu se ovšem pěkně přes zeď trefil Fejtek už na 4:1.

Obdobná situace byla k vidění i na druhé straně, kde za záchrannou brzdu proti Budíkovi zatahoval Somolík. Opět se jen žlutilo, ale z přímého kopu Šisler minul. Hosté tak stačili korigovat až v 78. minutě, kdy chybu domácí defenzívy potrestal Rillich na výsledných 4:2. V nastaveném čase měli ještě domácí výhodu pokutového kopu, který se pískal po faulu Ribára na Žáka. K exekuci se vydal brankář Hüttner, ale signál při rozehrané desítce domácím pro předčasné vběhnutí do šestnáctky nevyšel, a to byl konec rušného lipenského derby.

Fakta – branky: 51. a 62. Toman, 47. Zbořil, 66. Fejtek – 20. Budík, 78. Rillich, ŽK 4:1 (Hüttner, Kališ, J. Matulík, Somolík – Malina), rozhodčí Vejčík, 150 diváků.

Loučovice: Hüttner – Šíma, J. Matulík, Somolík, Toth, Žák, Kališ (46. Černý), Toman (86. Koutský), Fejtek (81. V. Matulík), Zbořil (70. Ardó), Karták.

Frymburk: Malina – Ribár, Šisler, Vágner (70. Neumann), Kaňa, R. Mertl, Matuš, Koršala (37. Pavlík), Koza, Rillich, Budík.