Ještě před začátkem utkání diváci s chutí zatleskali Karlu Poborskému, bývalému vynikajícímu českému reprezentantu a současnému šéfovi Dynama, k jeho 40. narozeninám. „Nejlepší dárek by mi dalo mužstvo neděli třemi body,“ přál si. Hráči mu jeho přání splnili.

Začátek klání ale patřil spíše hostům, kteří důsledným napadáním dělali hráčům Dynama veliké starosti. Díky tomu se zpočátku častěji hrálo na polovině Dynama, do vápna ale hráče soupeře pozorná obrana moc nepouštěla. Nejvíce tak zahrozil po dvaceti minutách Šisler, jenž svou dalekonosnou střelou notně vystrašil Daňka v bráně.

To hráči Dynama si brankových možností vytvářeli více. V 9. minutě se po Sandrově úniku dostal do slibné střelecké pozice Javorek, balon však ideálně netrefil a bránu z voleje vysoko překopl. Osm minut nato na pravé straně dobře zakombinovali Krajčík a Klesa, následný centr si ale pohlídal brankář Koubek. Vůbec největší šanci měl ve 22. minutě rychlonohý Klesa, jenž byl u dlouhého míče dřív než vybíhající hradecký gólman, míč ale z ostrého úhlu poslal několik decimetrů podél odkryté brány do zámezí. Slibných akcí na straně Dynama přibývalo, ve 26. min. po Řezníčkově přihrávce pod sebe šla Otepkova dělovka jen těsně nad břevno. Mezi tři tyče se ale žádná z domácích střel do poločasu nevešla.

Ve druhé půli domácí přitlačili na pilu a vynutili si tlak. Klesův gól ale pro těsný ofsajd neplatil a krátce nato si Koubek poradil i s pohotovou ránou Řezníčka. Hrálo už se po většinu času před pokutovým územím hostí, ti si však tento prostor hlídali velice pečlivě. Domácí měli i dost smůly. Jako v 74. min., kdy si na centr Otepky naběhl Javorek a zblízka poslal míč nad bránu.

Nakonec se domácí dočkali. V nastaveném čase centr Rýdla srazil Janoušek rukou a Otepka z penalty nezaváhal.

Vítězství to bylo vydřené a šťastné, ale taky zasloužené!

Dynamo Č. Budějovice – Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 90. (+ 3) Otepka (11). ŽK: Krajčík – Malický, Šisler, Zelený. Diváci: 2614. Rozhodčí: Paták – Vysloužil, Peřina.

Dynamo: Daněk – Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec – Klesa, Javorek, Rýdel, Otepka, Sandro (72. Hudson) – Řezníček (85. Němec).

Hradec: Koubek – Holeš, Hochmeister, Plašil – Mrázek (61. Dvořák), Janoušek, Šisler, Poděbradský – Malinský (68. Zelený), Štěpán (90. Jedunov), Čer­ný.