Zelenobílí slavojáci šli do prestižní partie s cílem odčinit dva venkovní nezdary a zároveň s touhou navázat na dlouhou bodovou šňůru, kterou s Malší měli. Naplnit se pohříchu nepodařilo ani jedno z předsevzetí…

Český Krumlov - Roudné 1:3 (1:1)
Samotný začátek sobotní dopolední bitvy však z domácího pohledu nevypadal vůbec špatně. Krumlovští hráli aktivně a dostali se i ke své hlavní zbrani – standardkám. Od pravé postranní čáry zahrával trestný kop Kabele, centr hlavou usměrnil Babka, ale brankář Hřebejk byl na místě. Na konci první dvacetiminutovky se však již skóre měnilo. Míč vybojoval Klivanda, po pravé straně vysunul Babku, jehož centr do vápna přistál na ruce roudenského M. Otepky – a pískala se penalta. Po protestech malšanů si balon na puntík postavil osvědčený exekutor Jakub Kabele a s přehledem poslal domácí do vedení – 1:0.

Jenomže radost vydržela hostitelům jen pár minut. Na druhé straně před šestnáctkou domácí zadáci zbytečně faulovali, trestného kopu se ujal Ondřej Otepka a povedenou střelou přes zeď nedal Hňupovi šanci – 1:1.

Poté se na kopačky obou rivalů vkradla nervozita, přibylo soubojů a začalo se notně žlutit. Velmi důležitý moment pak nastal krátce před pauzou. To se ve vzdušném souboji tvrdě hlavami srazili domácí stoper Dudák a hostující Markytán – a oba museli nuceně střídat, přičemž pilíř krumlovské defenzívy putoval s tržnou ranou na šití.

Nešťastná situace se pak na Krumlovských podepsala víc, než by bylo zdrávo. Roudenští vstoupili do druhého dějství daleko aktivněji a záhy byli odměněni. V 50. minutě po centru Růžičky se hosté velmi hlasitě dožadovali odpískání penalty za ruku Švece, ale dočkali se jen žlutého napomenutí pro Růžičku a rohového kopu. Ze standardky však udeřili a byl to právě rozezlený David Růžička, který umístěnou hlavičkou ke vzdálenější tyči dokonal obrat – 1:2.

Zelenobílí byli viditelně zaskočeni a o čtyři minuty později dostali další ránu. Hosté se bleskově prokombinovali až do vápna a pro volného Davida Růžičku nebyla dorážka do odkryté branky žádný problém – 1:3.

Slavojáci se pak z tohoto šoku probrali až v úplném závěru. Jenomže Wagner zpoza vápna těsně přestřelil a mimo skončila i hlavička Svobody po rohovém kopu. Pohříchu jedinou přímou střelu, kterou domácí kromě desítky vyslali na roudenskou svatyni, byla až bomba Kabeleho z poslední minuty, kterou Hřebejk vyrazil na břevno. Dobíhající Klivanda se následně již k dorážce neprotlačil – a tři body po výhře o dva góly zcela po zásluze putovaly k Malši.

Fakta – branky: 19. Kabele z penalty – 51. a 55. Růžička, 25. O. Otepka, ŽK 2:5 (Babka, Svoboda – Píša, O. Otepka, Kössl, Maršík, Svoboda), jako hlavní řídil rozhodčí Duda, sledovalo 200 diváků.

Sestava Slavoje: Hňup – Švec, Kabele, Dudák (44. Svoboda), Zatloukal – Beránek, Wagner, Novák, Sláma (62. Neckář) – Babka, Klivanda.

V SOBOTU NA ZÁPAD
Českokrumlovští mají po pěti kolech na kontě šest bodů z úvodních dvou zápasů a v průběžné tabulce se propadli na dvanácté místo. Se snahou přerušit černou šňůru se slavojáci vydají v sobotu 16. září do západočeské metropole, kde je čeká partie s aktuálně tříbodovou a průběžně předposlední Doubravkou.