Tipy z víkendové nabídky národních, oblastních a okresních fotbalových soutěží.

Česká divize

Fotbalisté českokrumlovského Slavoje si v minulém kole doma zbytečně zadělali na problém, když po hanebném výkonu prohráli 1:3 s poslední Přední Kopaninou.

Zítra tak budou mít zelenobílí rozhodně co napravovat, ale trenérům před odjezdem do Benešova dělá vrásky na čele zdravotní stav kádru: „Vypadá to opravdu špatně. Nebude Litvan vinou svalového zranění, z toho samého důvodu minule střídal Kroupa, stále v léčení je Pavel Svoboda, Hrabíkovi se znovu ozvala zraněná kyčel a v týdnu netrénoval ani Klivanda, který měl teploty. Mimo hru tak máme pět hráčů, z toho čtyři obránce. Snad Klivanda půjde alespoň na lavičku a v průběhu zápasu bude schopen naskočit. Po minulém propadáku jsem pochopitelně chtěl udělat změny, ale za této situace se nám ty možnosti hodně zužují. Navíc ve stejný čas hraje i béčko, a tak s námi na doplnění kádru pojede jen dorostenec Sláma. Na stopera půjde Wagner a krajního beka bude hrát Jakub Zatloukal," rozebral kouč Jiří Svoboda.

V zítřejší partii se utkají devátý s desátým týmem průběžné tabulky, které od sebe při rovnosti čtyřiadvaceti bodů dělí jen skóre. Na podzim se v Krumlově hrálo bez branek a tento výsledek by slavojáci jistě brali i v odvetě. „S Benešovem se nám celkem  daří, protože hraje podobný technický fotbal. Chtělo by to aspoň bod, aby nám soupeř v tabulce neodskočil," přeje si kormidelník Svoboda.

I. A třída

Z okresního tria budou mít v sedmnáctém kole výhodu domácího trávníku jen fotbalisté FK Nová Ves/Brloh, kteří se zítra v boji o záchranu před svými fandy pokusí obrat Dobrou Vodu.

V jiné pozici, a to s cílem napravit si pošramocenou reputaci po prohře se Slávií Č. Budějovice, nastoupí už dnes dopoledne hráči kaplického Spartaku na trávník českobudějovické Lokomotivy, kde navíc budou chtít soupeři oplatit prohru z podzimu. Aktuálně třetí Lokotka ovšem minule vyhrála na půdě lídra z Bavorovic a je favoritem.

V tabulce dvanáctý nováček z Velešína, který si zatím v odvetách zaknihoval jen domácí prohru, se dnes představí na hřišti desátého Lišova.

I. B třída

Z osmičky okresních týmů v obou skupinách nejnižší oblastní soutěže hraje doma polovina.

Za tahák můžeme označit dnešní dopolední partii v tabulce deváté Křemže s lídrem a největším favoritem áčkové skupiny v barvách béčka Roudného.

V této skupině pak o důležité body pro záchranu bude doma ještě usilovat v odvetách zatím stoprocentní rezerva Kaplice, která zítra na svém hřišti přivítá béčko Jankova.

V béčkové skupině I. B třídy budou dnes před vlastními fandy hrát dva týmy, pro které to pohříchu bude teprve jarní premiéra. Doma si jí odbudou fotbalisté šestého vyšebrodského Dynama, kteří hostí desáté Stachy. V neúplné tabulce jedenáctý nováček v barvách FC Vltava dnes přivítá pátý Husinec.

Okresní soutěže

Do jarních odvet po minule kompletně odloženém kole konečně vstoupí i okresní soutěže, ale program znovu nebude úplný, když byl odvolán šlágr okresního přeboru mezi celky Malont a Chvalšin. Hrát pak nebude ani podzimní mistr z Přídolí s béčkem Nové Vsi. Za tahák tak můžeme označit dnešní vystoupení druhého Kájova na horkém zlatokorunském hřišti.

Na nejnižším patře, v okresní soutěži, hraje na podzim neporažené béčko hornoplánské Smrčiny v jarní premiéře doma s Rožmberkem.