Krumlovští měli za cíl odčinit předchozí domácí prohru s Doubravkou, ale to se jim ani v nejmenším nepovedlo… Až na čestné výjimky bezkrevný a alibistický přístup slavojáků domácí potrestali půltuctem branek. Přítomných pár desítek diváků přitom mohlo vidět gólů ještě více. Až tolik šancí měli na svých kopačkách a hlavách zkušení hráči v dresech Čížové.

Čížová - Č. Krumlov 6:0 (2:0)

Přitom hosté nemuseli jít do kolen. Sice již v 11. minutě zbrusu nová akvizice Čížové devětadvacetiletý exslávista a bývalý reprezentant Janda, kterého Krumlovští nechali bez pozornosti na hranici vápna, otevřel přesnou střelou k zadní tyči skóre, pak Jirouš ještě těsně minul konstrukci brány, ale od 20. minuty se hostům podařilo vyrovnat hru a byli aktivnější. K vyrovnání stavu se však nemohli dostat, protože s míčem povětšinou končili před šestnáctkou soupeře a neadresné centry neměly šanci na úspěch.

Domácí si zkušeně počkali na další příležitost a ve 39. minutě prakticky rozhodli, když Nečas po nezištné přihrávce Jandy neměl žádný problém poslat míč do sítě – 2:0.

Definitivní ránu zasadil hostům Dvořák, jenž v 57. minutě po akci Jandy překvapil Trnku z trestného kopu – 3:0. Na hřišti pak Čížovští dominovali a přidali další tři branky. Za dvě minuty si Jirouš navedl míč od postranní lajny do vápna a ranou po zemi k zadní tyči zvýšil na 4:0. Po další akci z levé strany to byl tentokrát Zahrádka, jenž v 72. minutě přidal pátý gól, a v poslední minutě uzavřel gólový příděl v krumlovské síti Jirouš – 6:0!

Fakta – branky: 59. a 90. Jirouš, 11. Janda, 39. Nečas, 57. Dvořák, 72. Zahrádka, žluté karty 2:0, jako hlavní řídil rozhodčí Matoušek, sledovalo 60 diváků.

Slavoj Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kroupa, Peroutka, M. Svoboda (72. Sekyra), Mravec (57. Matěják) – Fišer (81. Tůma), Kabele, Novák, Persán – Carda (72. Wagner).

„Chtěli jsme to v Čížové postavit na zkušenosti a vyztužili jsme obranu. Bohužel, právě ti, kteří měli manšaft držet, tak vyhořeli. Dostávali jsme góly po hrubých a hodně laciných chybách. Čížová má velmi kvalitní tým a domácí si s námi dělali, co chtěli. Chvílemi to bylo na ručník. Musíme se ovšem z takového zápasu poučit! Chlapci by si měli uvědomit, že takto se divize prostě hrát nedá. Naši kluci měli hlavy dole, báli se hrát, něco udělat, zatímco soupeř hrál od začátku důrazně a hodně agresivně, tak jak se má. To my nedělali a proto to dopadlo, jak to dopadlo. A to ještě Trnka, i když jedna branka ze standardky jde na jeho vrub, tak nejméně tři nebo čtyři další tutovky soupeře pochytal…" hodnotil nevydařené vystoupení krumlovský kouč Václav Domin.

Doma s novicem

Českokrumlovští v prvních dvou kolech nové sezony nezískali ani bod a dokonce nevstřelili branku.

O změnu této tristní bilance se slavojáci budou pokoušet v sobotu dopoledne (10.15), kdy na svém trávníku přivítají zatím naopak úspěšného novice z Dobříše. Ten po výhře v Rokycanech nyní remizoval s Karlovými Vary a má na kontě již čtyři body.

František Lippl, Karel Vosika