„Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů," komentoval průběh sobotního mače trenér hostů Václav Domin. Slavojáci šli do vedení už v páté minutě, kdy si centr Kabeleho srazil jeden z klatovských hráčů do vlastní sítě. Vedoucí gól mužstvo z krumlovského podzámčí nabudil a v první půli předvádělo aktivní fotbal. Sám na branku šel Babka, bohužel trefil jen brankáře Rojíka, krátce na to Carda v dalším úniku nastřelil tyčku a nedlouho po něm opět Babka přestřelil.

„Domácí jsme svou hrou zaskočili. Mrzí mě, že jsme nevstřelili aspoň ještě jeden gól a utkání tím definitivně nerozhodli. Obával jsem se, zda jsme těmi zahozenými šancemi neurazili fotbalového Boha," dodal českokrumlovský kormidelník. Klatovští se totiž vrátili z kabiny jako vyměnění. Začali hrát agresivně, nakopávali míče do vápna a díky osobním soubojům, centrům, rohům a standardním situacím si vytvořili tlak.

„Klatovy daly břevno i tyčku, nám se také povedlo nastřelit břevno, ale už jsme byli pod tlakem. Se štěstím jsme jejich nápor přestáli a jednobrankový náskok udrželi. Díky disciplíně, obětavosti a nasazení hráčů vezeme tři důležité body," radoval se Václav Domin, který se musel obejít bez zraněného kapitána Beránka a gólmana Trnky. Toho však stejně jako minulý týden perfektně zaskočil Votýpka.

Díky pravidelným bodovým přídělům slavojáci postupně unikají ze sestupových vod a pomalými krůčky se přibližují mužstvům hrajícím v klidném středu divizní tabulky. „Musíme pořád bodovat, s některými týmy půjdeme do křížku. Oproti podzimu ale máme důležité výhry proti Aritmě a Klatovům. Doufám, že na úspěšnou šňůru navážeme hned v dalším kole," pozval trenér Slavoje všechny příznivce fotbalu k domácímu zápasu, který Český Krumlov sehraje netradičně v pátek od 17 hodin. Jeho soupeřem bude průběžně čtvrtá Admira Praha.

SK Klatovy 1898 – FK Slavoj Český Krumlov 0:1 (0:1)Branka: 5. vlastní. Rozhodčí: Leška – Hádek, Cupl. ŽK: 4:1 (Mészáros, Pavlovič, Žáček, Dolanský – Neckář). Diváci: 260.

Sestava Českého Krumlova: Votýpka – Švec, Dudák, Kabele, Mravec – Persán, Wagner, Novák, Tůma (75. Neckář) – Carda, Babka. Trenér Václav Domin.