V partii starších bylo už před zápasem jasné, že po kontumaci předchozího výsledku hostujícího SKP Č. Budějovice nastoupí v pozici lídra průběžné tabulky tým domácího Slavoje. Samotná bitva pak skončila smírně, následně si v penaltové loterii připsali bonusový druhý bod hosté, a tak se oba týmy nyní na čele pořadí bodově vyrovnaly, když ve prospěch Krumlovských hovoří jen o něco lepší skóre.

V zápase mladších týmů slavojáci odčinili předchozí ostudnou prohru na hřišti posledního Rudolfova, třetí tým tabulky po boji těsně zdolali a aktuálně ztrácejí ze čtvrtého místa na bronzovou příčku devět bodů.

Starší dorost

Č. Krumlov – SKP Č. Budějovice B 1:1 (0:0) na penalty 2:3

V zajímavém rušném zápase měli v prvním poločase více šancí domácí. Do té největší se dostal Adamíček, ale jeho pokus pozorný brankář Hejníček zázračně vyškrábl ze šibenice – a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Jenomže hned v úvodu druhé půle přišlo nedorozumění domácího brankáře se stoperem, které dorážkou do odkryté branky potrestal Klapuš – a hosté vedli. Inkasovaný gól slavojáky na chvíli rozhodil, ale pak s přibývajícím časem získávali převahu, kterou nakonec zaslouženě korunovali dvě minuty před koncem vyrovnávací trefou. Po centru ze strany předskočil hostujícího gólmana agilní Grznárik a hlavou upravil na výsledných 1:1.

O vítězi musely rozhodnout penalty, které však jsou v této sezoně slabinou slavojáků. To se potvrdilo i tentokrát, když u domácích z puntíku uspěli jen Grznárik a Peroutka, zatímco hosté nezaváhali ve třech případech – a bonusový druhý bod putoval na konto soupeře z krajské metropole.

„Byl to klasický dorostenecký zápas, kdy se hrál fotbal nahoru dolu a nakonec z toho byla spravedlivá remíza. Nás může mrzet, že jsme dobrou hru hlavně v první půli nekorunovali nějakým tím gólem. A penalty? Z těch už máme asi trochu komplex, protože jsme v této sezoně absolvovali čtyři rozstřely a všechny jsme prohráli. Tady je rozdíl oproti soupeři, který ze sedmi případů šestkrát vyhrál a má body navíc. Celkově jsme ale zahráli dobře. Jednotlivce chválit nebudu, protože všichni do jednoho zápas odmakali naplno," hodnotil trenér staršího krumlovského výběru Václav Domin.

Sestava Slavoje: Dobrovodský – Houska, Čabaj, Kejšar, Mašek – Persán, Vnuk, Oškrda, Smolík – Grznárik, D. Adamíček, střídali: N. Kotlár, Rafael, Peroutka a Říha.

Mladší dorost

Č. Krumlov – SKP Č. Budějovice B 3:2 (1:2)

Rovněž v zápase mladších týmů byl k vidění zajímavý fotbal. Domácí v úvodu spálili tři tutovky, za což pak na druhé straně pykali po trefě Lávičky – 0:1. Za dvě minuty sice agilní Nicolas Kotlár srovnal, ale o půli měli opět navrch hosté po druhém zásahu Lávičky – 1:2. Nástup do druhé půle ovšem slavojákům vyšel na jedničku, když nejprve po dvou minutách dravý Nicolas Kotlár srovnal a o pět minut později Smolík dokonal obrat – 3:2. Domácí pak ještě nastřelili jednou tyč i břevno, ale nejtěsnější stav vydržel až do konce – a zelenobílí se radovali ze skalpu týmu z medailových příček tabulky.

„Kluci napravili výpadek z minulého kola. Už v první půli jsme měli více ze hry, ale znovu se trochu trápili v koncovce. Ve druhém poločase jsme z množství dalších šancí aspoň dvě proměnili a nakonec po zásluze vyhráli. Musím za nasazení a přístup pochválit celý manšaft. Vyzdvihnu oba střelce Kotlára se Smolíkem, v obraně se pak tým mohl spolehnout na dobře fungující dvojici Peroutka a Nymsa," chválil kouč mladšího týmu Slavoje Jan Peťule.

Sestava Slavoje: Říha – Filip, Peroutka, Křížek, Nymsa – Maxa, Rafael, Smolík – N. Kotlár, D. Adamíček, Zwiefelhofer, střídali: Maroušek, Krupka, Strapek a Ferenc.

V dalším dějství čeká krumlovské mladíky v sobotu výjezd k těžkým zápasům do Strakonic. Starší slavojáci budou hájit post lídra na půdě pátého týmu tabulky, mladší se utkají se šestým.