Spartakovci se představili v neúplném složení a s řadou bývalých dorostenců. Naproti tomu domácí lodivod měl k dispozici téměř dvě kompletní jedenáctky.

Windhaag – Kaplice 0:4 (0:4)

Na úvodní gól se čekalo pouze do 6. minuty, kdy chybnou rozehrávku domácích obránců vystihl zkušený Petr Janura, nikým neatakovaný se dostal do vápna, kličkou oklamal brankáře a poslal míč do prázdné domácí svatyně – 0:1.

Hosté hráli s chutí a připravovali si další příležitosti. V 10. minutě Malický přenesl hru vlevo na rozběhnutého Fejtka, po jehož centru zakončoval Janura z první těsně nad. Vzápětí se ke střele zpoza šestnáctky dostal i Kebl, mířil však také nad horní tyč. Domácí zahrozili až po čtvrthodině hry z rohového kopu, ale v gólové pozici hlavičkoval volný hráč rovněž mimo. Na druhé straně Kebl přesnou kolmicí vyslal do šance Januru, ten ovšem v tomto případě gólmana Punze neprostřelil.

Hosté se podruhé dočkali v 18. minutě, kdy po levé straně zatáhl balón Gondek, přetažený centr vrátil před branku Janura a Radek Řežáb z otočky zacílil přesně – 0:2.

Stejný hráč byl blízko dalšímu střeleckému úspěchu nedlouho poté, ale míč směřující do sítě po závaru před domácí svatyní stihl jeden z obránců odkopnout z brankové čáry. Deset minut před přestávkou to už o tři bylo. Marek poslal z pravé strany polovysoký centr, který propadl až na zadní tyč, kde byl nabíhající Jan Fejtek, jenž míč doslova donesl do branky – 0:3.

Krátce na to mohli skórovat i Rakušané, ale gólman Kuchař se s jejich záměrem neztotožnil. Ve 42. minutě hosté naopak své vedení ještě zvýraznili. Fejtek vybojoval míč pro Januru, ten se dostal až k brankové čáře a po zpětné přihrávce si druhý gól na své konto připsal Radek Řežáb – 0:4.

S chutí a v pohybu hrající spartakovci v první půli jasně dominovali, ale po obrátce se obraz hry změnil. Tomu jistě napomohla i střídání v domácím dresu, v němž na hřiště vyběhla prakticky celá nová jedenáctka. Spartakovci tolik variant neměli, a tak se do hry dostal jen další exdorostenec Lhotský a do pole šel i v prvním poločase chytající Kuchař, neboť v brance Spartaku se objevil jeden z domácích brankářů.

Ve druhém dějství byli domácí živější a častěji se dostávali do střeleckých pozic, ale většina jejich střel byla zpoza šestnáctky a gólman si s nimi dokázal poradit. Opravdovou gólovku měli domácí až v 72. minutě, ale proti svým se brankář vyznamenal a uhájil čisté konto. Poté mohli skórovat i spartakovci, když po centru Janury hlavičkoval Řežáb, ale střídající brankář Windhaagu se natáhl a míč vytěsnil na rohový kop. V poslední minutě pak velmi dobře zasáhl i proti gólové hlavičce Janury.

Kapličtí v prvním přípravném střetnutí dokázali zvítězit, aniž by sami inkasovali. Obranu výborně dirigoval zkušený Milan Románek. Nyní se spartakovci představí na turnaji ve Vodňanech, kde je čekají podstatně těžší soupeři.

Fakta – branky: 18. a 42. Řežáb, 6. Janura, 35. Fejtek, bez karet, sudí Schinagl.

Sestava Kaplice: Kuchař – Malický, Románek, Daniel, Gondek, F. Marek, Kebl, Sulzer, Fejtek, Janura, Řežáb, střídali: Mil. Lhotský, Punz.

Libor Granec