Nejdříve uspěli s Vlašimí po bezgólové remíze na penalty 5:4 a ve finále po výsledku 1:1 opět vyhráli penaltový rozstřel (Znojmo na cestě do finále předtím porazilo Prostějov 2:1).

Jak obě utkání viděl trenér Roman Nádvorník?
„Podle mě to byl zápas dvou rozdílných poločasů,“ zhodnotil táborský trenér vyřazovací utkání s Vlašimí. „První půli jsme hráli my a měli jsme i šance, ale nedali jsme je. Po přestávce byla Vlašim lepší, měla šance, ale také je nedala. Toma nás po půli podržel, do půle si zase zachytal vlašimský brankář,“ krčil rameny Nádvorník. Své hráč vyzdvihl: „Ta únava je velká, je už na hráčích přece jen znát, ale kluci si to odpracovali dobře. Finále je taková třešínka navíc…“

Do finále kouč FCT vyslal hodně mladý tým. „Znojmo hlavně do přestávky možná mělo malinko více ze hry a po krásné trefě Urbančoka ze dvaceti metrů do šibenice taky vedlo, my ale po půli neméně krásným gólem Vandase a po hezké akci vyrovnali,“ vyzdvihl Nádvorník a dodal, že předtím Kostkovu hlavičku gólman Znojma vytáhl na tyč. „Mě hodně těšilo, že jsme právě ke konci byli lepší, že kluci ještě dokázali najít zbytky sil,“ ocenil trenér Táborska.

TÁBORSKO – VLAŠIM 0:0 – Penalty 5:4 (Ku᠆čera, Musiol, Mrsič, Zavadil, Souček, nedali Nešický, Prošek). Táborsko: Toma – Souček, Navrátil, Zavadil, Klusák (31. Hell) – Prošek, Kopřiva, Kučera, Nešický, Mrsič – Musiol.
TÁBORSKO – ZNOJMO 1:1 (0:0) – Branky: 58. Vandas – 47. Urbančok. Penalty: 4:2. Tábor᠆sko: Toma – Novák, Žežulka, Hell, Peterka – Jakab – V ozihnoj (36. Kostka), Antwi, Mysli᠆veček, Veselý – Vandas. Znojmo: Konvalina – Helísek (36. Chereda), Svozil, Malár, Pospíšil. Javůrek (36. Štrombach), Njire, Urbančok, Lacko, Hladík, Šamánek (36. Teplý).

Cíl jsme splnili, usmíval se Aleš Nešický
Sám sice v úvodním duelu Táborska na turnaji v Počátkách v penaltovém rozstřelu neuspěl, v řádné hrací době Aleš Nešický ale sehrál proti Vlašimi dobrý zápas.

Na penalty jste do finále postoupili, takže spokojenost?
Cíl jsme splnili. Trenér si přál, abychom šli do finále, a to se nám povedlo. Že až na penalty, tak to někdy je. Šance byly na obou stranách, rozsoudily to penalty. Ty byly šťastnější pro nás.

I díky Tomovi, který tři penalty zneškodnil. Ostatně i při zápase, hlavně ve druhé půli, pár šancí vychytal.
My tam nechávali hodně prostoru, pořádně jsme je nedostupovali a oni z toho pak měli ty šance. Naštěstí Tomík je pochytal a podržel nás pak i při těch penaltách.

Je znát, že po sezoně se vaše mužstvo poměrně dost obměnilo?
Někteří starší a zkušenější hráči odešli, nás tu zůstalo pár a doplnili nás noví mladí kluci na hostování, ať už ze Slavie či třeba z Plzně. Myslím si ale, že tým budeme mít dobrý.

A co příprava? Trenér říkal, že máte za sebou hodně náročný týden.
Náročná ta příprava je od začátku. Jedeme třífázově a máme toho plné zuby. Ještě týden dvoufázově odjezdíme a myslím, že na sezonu budeme připraveni a zvládneme ji v pohodě. Ale už aby ta sezona radši začala…