Už v 9. min. trefil ústecký Moulis z trestného kopu břevno Tomovy svatyně, šest minut nato se ke střele dostal hostující Džafič, domácí branku z pravé strany ale z ostrého úhlu přestřelil. Ve 20. minutě po chybě Zemana poslal ze strany nebezpečný centr do vápna Ciku, nikdo z hostujících hráčů ale na míč nedosáhl.

Pak zahrozili i domácí, když si Pouček v šestnáctce vyměnil míč s Moulisem, ten ale z velké šance poslal míč nad branku Táborska. Další šanci Severočechů měl poté po Zemanově centru Jindráčka, ani on ale odkrytou bránu hlavou netrefil.

Hned v nástupu do druhé půle kryl Jindráčkovu hlavičku pozorný Toma. Po hodině hry neuspěl ani Jindráček. A protože gól nedal zdálky ani Javorek, skončil zápas bez branek.

ŽK: Výborný, Zukič – Ciku, Hovorka, Hanzlík. Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Arnošt. Ústí: Tvrdoň – Zeman, Peterka, Zukič, Šnirc – Martykán (80. Miskovič), Kateřiňák – Moulis (89. Mysliveček), Výborný, Jindráček (74. Pícha) – Pouček. Táborsko: Toma – Hovorka, Mráz, Cíferský, Hanzlík – Kalvach, Nešický, Javorek – Ciku (81. Fulnek), Džafić – Mrázek (80. Froněk)

Dynamo ve šlágru kola v Ostravě

Fotbalisté Dynama ČB se v sobotu od 15 hodin střetnou v 9. kole II. ligy v Ostravě s Baníkem.

„Půjde bezesporu o šlágr kola a nám se po vítězství doma s Frýdkem-Místkem pojede v dobrém rozpoložení," liboval si před odjezdem k zápasu trenér David Horejš.

Poté, co v minulém domácím duelu Baníku s Opavou vtrhli nna hřiště během zápasu neukáznění fanoušci, bude se šlágr kola hrát po verdiktu disciplinárky bez diváků. „Je to samozřejmě škoda, protože já si i jako hráč pamatuji, že na Baníku vždy byla skvělá atmosféra. Mrzí to i kluky, všichni se na tu mimořádnou atmosféru, která nikde jinde ve druhé lize není, jedině na Baníku, moc těšili," litoval Horejš, dle něhož by na zápas prvního s druhým zřejmě přišel v Ostravě plný stadion. „Sám jsem zvědavý na to, jak to bude vypadat. Úplně prázdný stadion jsem já osobně nezažil, nikdy jsem takový zápas nehrál," vrtěl hlavou trenér Dynama.

„Třeba to ale bude pro nás i určitá výhoda, protože Baník ve svých fanoušcích má hlavně doma dvanáctého hráče," přemítal Horejš.

Podobně to vidí i ofenzivní záložník Jindřich Kadula, jenž v utkání s Frýdkem pečetil na 3:1. „Čeká nás mimořádně těžké utkání, prázdný stadion nám může možná i nahrát," řekl pro klubový web.

Myslí si to i trenér Baníku. „Dělám třicet let hlavního trenéra, ale takovou situaci jsem nezažil. Fanoušci nám budou šíleně chybět k motivaci. Je bez řečí, že tady soupeř získal obrovskou výhodu," kabonil se Vlastimil Petržela. „Viděl jsem Budějovice třikrát a mají velice kvalitní mužstvo. Bude to těžké utkání, určitě ale máme sílu na to, abychom to zvládli," řekl pro web klubu.

I trenér Horejš ví, že na jeho svěřence čeká mimořádně těžký soupeř. „Spousta hráčů Baníku má bohaté zkušenosti jak z naší ligy, tak ze zahraničí," jmenoval kouč Dynama třeba Zápotočného či Mičolu. „K síle Baníku cítíme respekt, ale strach ne," ujistil Horejš, jenž by měl mít k dispozici kompletní kádr. „Pokud odvedeme podobný výkon jako v Olomouci, můžeme uspět," usoudil.

Věří si i hráči: V Ostravě to určitě bude super mač a mohu slíbit, že i v něm půjdeme za třemi body," ujistil záložník Roman Wermke.

--------------------------------------------------------------------------------