Fotbalisté Dynama před sobotním zápasem ve Velvarech už najeli na soutěžní týdenní rytmus. „Je to první soutěžní zápas a my se na něj chceme dobře připravit,“ ujistil trenér David Horejš po přípravě s Benešovem a dodal, že cílem samozřejmě je postup. K dispozici by měl být i Javorek, na jehož přestupu se Dynamo s Táborskem dohodlo. Vedle rekonvalescentů Čermáka a asi i Táborského naopak bude chybět Jiří Funda, jenž odešel do Hradce Králové. „Dostali jsme od Hradce po ekonomické stránce nabídku, která se nedala odmítnout,“ uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha.

Velvary se dle Kladenského deníku na sobotní utkání moc těší. „Je to pro nás velká událost. Kdysi u nás hrála Amfora a Bohemka, teď je to ale soutěžní zápas, který má velkou váhu,“ zdůraznil prezident Slovanu Velvary David Vedral s tím, že pokud by se podařilo jednoznačného favorita vyřadit, bylo by to neskutečně nádherné. „Taky ale můžeme padnout 0:7,“ podotkl šéf klubu a dodal, že věří ve velkou návštěvu. „Bude to pro náš region svátek. Kdy jindy by měli lidé přijít, než když u nás budou hrát Budějovice,“ podtrhl Vedral.

S přáním postoupit jedou na hřiště divizních Sedlčan fotbalisté Táborska. „Jedeme vyhrát a postoupit,“ zdůraznil trenér Roman Nádvorník s tím, že v jednání je příchod ještě jednoho hráče. „Uvidíme, zda se stihne jeho přechod vyřídit včas i papírově,“ dodal kouč Táborska.

Setkání s fanoušky a médii FC MAS Táborsko.
Současné Táborsko? Tým plný mladíků a zeštíhlený rozpočet,



Za svým soupeřem v sobotu zamíří také třetiligový Písek, jehož hráče nečeká snadný zápas. Divizní Zbuzany totiž v předkole vyhrály v Brné vysoko 9:2, když exligový Mário Lička sám dal šest (!) gólů. Ve Zbuzanech jsou také další známí exligisté Šírl, Čontofalský a Kincl.

Doma v sobotu hraje jen divizní Roudné, které si účast v 1. kole Mol Cupu zajistilo před týdnem vítězstvím 1:0 v N. Včelnici. V sobotu je však doma čeká daleko silnější soupeř, jímž je třetiligový Benešov. Začátek utkání je v 17 hod.