Z pěti vystoupení zástupců Českokrumlovska v áčkové skupině přibylo do tabulky v součtu šest bodů, a to zásluhou důležitých domácích výher obou okresních noviců. Vyšebrodské Dynamo zdolalo Kamenný Újezd a zajistilo si přezimování v klidných vodách tabulky, kde mu se ziskem velice dobrých devatenácti bodů patří sedmá příčka. Druhý novic z Černé v nastavení otočil nervózní duel se Zliví, zapsal si třetí vítězství v ročníku a je s dvanácti body dvanáctý.

Zbývající okresní trojlístek vyšel z derniéry při venkovních vystoupeních pohříchu naprázdno. Frymburk si přivezl čtyřku od letiště z trávníku druhé Plané u Českých Budějovic, přesto je po podzimu nejvýše postaveným okresním zástupcem v tabulce, kde figuruje s třiadvaceti body na pátém místě. Béčko českokrumlovského Slavoje padlo o dva góly na půdě třetích Lhenic, zůstalo na hubených třinácti bodech a do jara půjde z devátého místa. Nejhorší výchozí pozici pak má hornoplánská Smrčina, jež inkasovala na hřišti suverénního lídra z Nemanic výmluvnou desítku a do jarní části půjde z posledního místa s chudým sedmibodovým počinem.

Body zůstaly doma

Vyšší Brod – Kamenný Újezd 3:0 (2:0), branky: 3. L. Rapčan z penalty, 29. Jirkal, 53. Krauskopf.

„Poslední letošní zápas jsme zvládli velmi dobře. Tentokrát si hráči plnili taktické pokyny téměř bezezbytku a zaslouženě jsme vyhráli. Obrana hrála opět v jiném složení než předešlý zápas, ale tentokrát až na některé nedorazy v první půli fungovala defenzíva opravdu výborně. Celkově jsme utkání odehráli velmi kompaktně. Jsem ale rád, že už je konec a můžeme se přes zimu dát dohromady. Náš tým by se totiž v posledních zápasech dal s nadsázkou označit za lazaret…" oddechl si po vítězné tečce vyšebrodský kouč Jan Straka.

Sestava Dynama: D. Rapčan – Dibďák, Pomije, Prochaska, Vančura – L. Rapčan, Jirkal (85. Šerhakl), – Rohlík, Krauskopf, Bäuml (71. F. Filip) – Gondek.

Černá – Zliv 2:1 (0:1), branky: 79. a 90(+2) Sivák – 9. Bican, červené karty 1:2 (77. Haviernik za udeření protihráče – 44. Bittner po druhé žluté, 77. Vondrka za oplácení).

„Po předchozích prohrách jsme museli něco udělat. Přeházeli jsme proto sestavu s tím, že dozadu jsme dali zkušenější kluky. Změny se nakonec osvědčily, i když jsme zápas nezačali vůbec dobře. Pod tíhou důležitosti utkání jsme hráli nervózně a po velké hrubce i rychle prohrávali. První půle celkově nebyla z naší strany dobrá a v některých momentech dokonce tragická. O pauze jsem ale udělal v kabině průvan a druhý poločas byl už o něčem jiném. Hráli jsme na tři útočníky, kluci začali pořádně bojovat – a výsledek se dostavil. Tutovka Kozy ještě gólem neskončila, ale v závěru jsme byli za snahu odměněni. Po faulu na pronikajícího Pavlise se Sivák nádherně trefil do šibenice a pak v hektickém závěru strhl výhru na naší stranu přesnou hlavičkou. Cením si toho, že hráči nic nevzdali a bojovali až do úplného konce. Tento výsledek nám zajišťuje aspoň o trochu klidnější zimu," kvituje v závěru podzimu vinou zranění nehrající trenér novice Milan Frnka.

Sestava Černé: Bublík – Haviernik, Schober, Kordík (86. Zeman), Pavlis – Černý, Sivák, Vrba, Uhlíř – Ma. Koza, Brůha (88. Čerkl).

Venkovní nezdary

Planá u ČB – Frymburk 4:0 (4:0), branky: 21. a 35. Petscher, 3. Řehoř, 10. T. Pintér.

Utkání celků z popředí tabulky se neslo ve znamení jalové snahy Frymburských a vysoké útočné produktivity domácích, kteří o výsledku rozhodli už v první půlhodině. To potvrzují i slova frymburského kormidelníka Vlastimila Mertla: „Prohru jsme si zasloužili, protože jsme dělali hrubé chyby v obraně, které domácí dokázali prakticky neomylně trestat. Z celkového pohledu jsme nevypadali až tak špatně, hra byla opticky celkem vyrovnaná, ale vyhrává ten, kdo dává góly, a to byl soupeř. My jsme v zápase také nějaké šance měli, ale ty jsme bohužel neproměnili. Také já si neodpustím konstatování, že je pro nás dobře, když podzim skončil a že si od fotbalu zase na nějakou chvíli odpočineme. Hlavně potřebujeme, aby se nám klíčoví hráči dali zdravotně dohromady, protože někteří dohrávali podzim s velkým sebezapřením a bylo to na nich vidět."

Sestava Šumavy: V. Čábela – Janáček, J. Grohman, Malák, Neumann (64. Jodl) – Micák, D. Račák, Ribár, Rillich – Koršala, Matuš (78. Tomka).

Lhenice – Český Krumlov B 3:1 (1:1), branky: 84. a 90. Prenner, 1. Mahák – 27. Rytíř, červené karty 0:1 (56. Čabaj).

„Po hrubé chybě brankáře Kejšara se soupeř ujal vedení už v první minutě. Podařilo se nám ale do půle vyrovnat a i ve druhé půli jsme s domácím favoritem drželi krok. Pak se ovšem po druhé žluté nechal vyloučit Čabaj, domácí přesilovku využili a v závěru rozhodli o výsledku. Byla to příznačná tečka za naším nepovedeným podzimem," ví vedoucí mužstva krumlovské rezervy Karel Šíma.

Sestava Slavoje: Kejšar – Čabaj, Hrabík, Vnuk, Kopřiva – Rytíř, Lacko, Carda, Poláček – Prokop, Kitzler.

Nemanice – Horní Planá 10:3 (1:2), branky: Novotný 3, Kochlöfl 2, Čech 2, Nevosad, Dubský st., Dubský ml. – Klik, Ryneš st., Kordík.

Hornoplánští na hřišti favorita v půli dokonce vedli, ještě po hodině hry drželi smírný stav, ale pak odpadli a nakonec si vezli potupný debakl. „Zápas byl dobře rozehraný, Nemanice se trápily, ale najednou jsme úplně přestali hrát, domácí dali během pěti minut čtyři góly a chlapci to odevzdali. Přes zimu se musí stát asi zázrak, jinak nás čeká okres," prorokuje hornoplánský trenér Karel Souček.

Sestava Smrčiny: Mich. Truhlář – Aleš Kvasnička, Boháč, Mir. Truhlář, Trančík – Ryneš ml., Klik, Kordík, Komžák – Ryneš st., Adam Kvasnička.