Ve skupině A osamocená Nová Ves napravila debakl z Vimperka a doma proti Vacovu vydřela první výhru. V béčku si podržel stoprocentní bilanci Velešín, jenž po výhře na Lokotce nyní vyprovodil čtyřkou novice z Nové Bystřice. Druhou remízu po importu od Vajgaru zaknihovalo Větřní v partii s béčkem divizního Roudného.

Skupina A

Nová Ves / Brloh – Vacov 4:3 (1:2), branky: 59. a 81. Pouzar, 13. Vlček, 67. Anderle ml. – 11. Švihel, 25. Ketzer, 88. Moutelík.

„Hosté šli ze standardky do vedení, vzápětí jsme z rohu srovnali, ale po nedorozumění gólmana s obráncem jsme v půli prohrávali. V kabině si to kluci vyříkali, začali jsme soupeře přehrávat a zaslouženě to otočili. Za bojovnost a vůli po vítězství pochválím celý tým. Vyzdvihnu Pouzara, který předvedl výbornou kopací techniku, když jeden gól dal z plného běhu ranou do šibenice a druhý pěkně přes zeď z přímého kopu. I přes obdržené branky nevypadala tentokrát špatně ani obrana, která si v tomto složení celkem rozuměla," hodnotil trenér Karel Švarc.

Skupina B

Velešín – Nová Bystřice 4:0 (2:0), branky: 43. a 82. F. Rozkošný, 7. Petr, 77. Semerád.

„Bystřice vyhrála se Čtyrákem a vzhledem k naší sestavě, kdy chybělo prakticky pět hráčů základu, jsem měl ze zápasu obavy. Naštěstí jsme brzy dali uklidňující gól, kluci hráli zodpovědně a měli jsme zápas pod kontrolou. Filip Rozkošný dal po individuální akci gól do šatny a ve druhé půli jsme z brejků přidali další dva. Na to, jak byla naše sestava kombinovaná, jsme utkání zvládli velmi dobře. Chválím celý tým a vyzdvihnu Filipa Rozkošného, který má formu a stejně jako na Lokomotivě dal dva góly," chválil tentokrát z nouze hrající trenér Milan Frnka.

Větřní – Roudné B 2:2 (1:1), branky: 2. Cifreund, 69. Gutheis – 38. Štěpánek, 50. Strapáč.

„Hned z prvního útoku jsme dali gól, ale to se nemělo stát. Chlapci si mysleli, že to přijde samo, ale opak byl pravdou. Hosté nás pak po většinu času přehrávali a výsledek otočili. Naštěstí se podařilo srovnat. Když to ovšem shrnu, tak soupeř měl tři jasné šance, ze kterých vytěžil dva góly. My měli kromě dvou vstřelených gólů ještě nejméně tři další tutovky, ale netrefovali jsme branku ani z malého vápna. Na koncovku se musíme soustředit, protože jsme takto zbytečně ztratili doma dva body," želel nerozhodného výsledku hrající větřínský kouč Zbyněk Ginzel.

Jak nastoupili

FK Nová Ves/Brloh: Poula – Brych, Fober, Jiří Anderle ml., Smieško – M. Sekera (90. R. Postl), Vlček, Pouzar, O. Švarc (78. Z. Sekera) – Fischer (46. Ševčík), T. Hüttner (85. Tejko).

FC Velešín: Kothánek – Zatloukal, Frnka, Opekar, Severa – F. Rozkošný (87. Rameš), Grznárik, J. Rozkošný, Šváb (83. Král) – Petr, Semerád (85. Kudláček).

SK Větřní: Pavelka – Vnuk, Ginzel, Dušek – Přibyl, Skok (60. Konečný), Poláček, Sukdolák, Gutheis – R. Weinhard, Cifreund (65. Decarli).