Velešínští gólem z poslední minuty urvali všechny tři body na horké zlivské půdě, připsali si třetí výhru v sezoně a vrátili se do popředí tabulky. Naopak, na druhém konci pořadí áčkové skupiny s jediným bodem nadále figurují Frymburští, kteří padli na hřišti exúčastníka I.A z Trhových Svinů.

Zliv – Velešín 1:2 (0:1), branky: 82. Szabó – 26. Falc, 90. Rozkošný.

„Na hodně podmáčeném hřišti se hrál vyrovnaný zápas se spoustou soubojů. Domácí hrozili hlavně ze standardek a zahrávali plno rohů. My jich kopali méně, ale po jedné z nich jsme šli do vedení, když po rohu Falc napálil odražený míč přesně k tyči. Soupeř srovnal v závěru nechytatelnou střelou do šibenice, na kterou neměl gólman nárok. Naštěstí se nám v poslední minutě povedl rychlý brejk, kdy Petr hlavou prodloužil na Grznárika, ten šel sám, ale ještě zpětnou přihrávkou nabil Rozkošnému, který dal do prázdné branky. Je to hodně cenná výhra s těžkým soupeřem, která se určitě bude počítat. Čekají nás teď Nemanice a zisk z venku chceme doma potvrdit," řekl spokojený velešínský trenér Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Kothánek – Šebesta, Opekar, Frnka, Šváb – Rozkošný, Falc, J. Zatloukal, Zimek – Petr (90. Král), Semerád (82. Grznárik).

Rezignace kouče?

Trhové Sviny – Frymburk 3:0 (1:0), branky: 37. Horelica, 60. Ebenhöh, 75. Chromčák.

Frymburští vyšli počtvrté v sezoně bodově naprázdno, byť hráli víc než poločas přesilovku, když domácím byl ve 41. minutě po druhé žluté vyloučen Štojdl.

„Fotbal opět jednou zaplakal, protože na takovém terénu se prostě hrát nedal. Hodinu jsme i v tom bazénu byli lepší plavci, ale pak jsme se vlastními chybami opět připravili o body. Po druhém gólu jsme se sesypali jako domeček z karet a ze hřiště se úplně vytratili. V závěru jsem zcela frustrovaný musel opustit lavičku. Prostě jsem přišel na to, že mužstvu nemám co dát a svoje účinkování na lavičce ukončím! Když totiž v kabině dám nějaké pokyny, tak některým hráčům to jde jedním uchem tam a druhým ven. Bohužel, je to realita a něco se musí změnit, protože takhle se fotbal dělat nedá a já cítím svůj díl viny," uvedl pro klubový web zklamaný frymburský kouč Vlastimil Mertl.

Sestava FC Šumava: Vítek – Malák, J. Grohman, Ribár, R. Mertl – D. Račák, Koršala (70. Neuman), M. Račák (46. Tomka) – Budík (78. Boubelík), Matuš, Rillich.