Na větřínském trávníku se představil Velešín, který po známém letním výprodeji byl jasným outsiderem, ale v samotném utkání vzaly všechny prognózy za své a horký favorit senzačně padl…

Větřní – Velešín 3:4 (1:3)

Favorizovaní domácí do utkání ovšem vlétli jako uragán. V první pětiminutovce nastřelili dvakrát tyč a další dvě jejich velké šance kryl velešínský gólman Schneider. Skóre se však měnilo na druhé straně, když hosté hned z první protiakce pěknou trefou nové akvizice Šálka dali na 0:1.

Nečekaný vývoj domácí hráče evidentně zaskočil a Velešínští po chybách obrany hostitelů vytáhli do 35. minuty stav až na 0:3. Po průniku Mikeše se podruhé trefil Šálek a pak sám Mikeš z nájezdu chladnokrevně přidal třetí zásah. V závěru půle větřínský navrátilec Pliška dalekonosnou ranou aspoň korigoval na poločasových 1:3.

Po obrátce sice přišel očekávaný nápor domácích, ale místo snížení byl k vidění čtvrtý úder hostů. Znovu po křídle zatáhl míč Mikeš a jeho přesný centr zúročil Šváb – 1:4.

Větřínští pak stačili už jen korigovat brankou střídajícího Cifreunda po pěkně sehraném signálu ze standardky a proměněnou desítkou Weinharda po faulu na Peťuleho – a všechny tři body senzačně mířily do Velešína.

Fakta – branky: 45. Pliška, 65. Cifreund, 75. Weinhard z penalty – 8. a 24. Šálek, 35. Mikeš, 51. Šváb, ŽK 1:2 (Weinhard – Pomije, Severa), řídil rozhodčí Tůma, 80 diváků.

Sestavy – Větřní: Pavelka – Žilavý, Pils, Vnuk – Konečný, Skok (58. Cifreund), Pliška, Gutheis, Dvořák – Podskalský (46. Peťule), Weinhard, Velešín: Schneider – Zimek, Trummer, Pomije, Severa (88. Čulík) – Šváb, Papoušek, Šálek, Hrmo – Mikeš, Trestr (90. Škuta).

SLOVA OD KORMIDLA
Trenér Zbyněk Ginzel (Větřní): „Neproměnili jsme plno tutovek. Do desáté minuty to klidně mohlo být o tři góly, ale my nedáme gól ani z malého vápna. Na druhé straně jsme pak dělali velké chyby v defenzívě, kde jsme soupeři tři branky doslova darovali. Celá obrana vyhořela a příště určitě budou změny! Asi v tom trochu bylo i podcenění, chlapci si mysleli, že to přijde samo, ale ono to tak není. Tato soutěž a v této skupině, která se mi jeví hodně silná, se s podobným přístupem hrát nedá. To si musí hráči uvědomit. Nedá se nic dělat, doma ztracené body musíme nahradit příště ve Vacově, i když tento soupeř je pro nás jedna velká neznámá.“

Trenér Miroslav Lenčéš (Velešín): „V první řadě musím poděkovat výboru, že se povedlo dotáhnout přestupy Papouška a Šálka. A za druhé zmíním Trummera, kterého jsme přemluvili, aby zůstal, i když měl namířeno do Kameňáku. Jeho zkušenost při dirigování obrany je nenahraditelná. Za samotný zápas pak před kluky smekám. Bojovali jako rytíři z velešínského hradu a všichni zaslouží absolutorium. Větřní bylo fotbalovější, dostalo nás pod tlak, chvílemi to kolem naší branky vypadalo jako u Verdunu, ale dokázali jsme to ustát. Musíme si ovšem dát ruku na srdce, tentokrát nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo. Z derby ve Větřní jsme opravdu měli strach, ještě ve čtvrtek jsem po tréninku napočítal jen osm hráčů, ale nakonec po doplnění z béčka a dorostu jsme jeli v patnácti, což mě opravdu potěšilo. Máme teď sice manšaft bez hvězd, ale v něm bojoval jeden hráč za druhého a nečekaný výsledek je pro nás odměnou a věřím, že i odrazovým můstkem do dalších bojů. Příště ale půjdeme zase od nuly, každý zápas musíme brát jako by byl první.“