Další z klíčových partií v boji o zachování divizní příslušnosti sehráli fotbalisté krumlovského Slavoje na domácím trávníku, kde v prosluněném sobotním dopoledni hostili v tabulce předposledního novice z dalekého Ostrova nad Ohří.

Český Krumlov - Ostrov 2:0 (2:0)

Lepší začátek si družina kouče Domina nemohla ani přát. Hned v 1. minutě ubránili domácí nebezpečný kontr soupeře, který přijel povzbuzený předchozí výhrou nad Karlovými Vary, vzápětí šli domácí do protiútoku a vybojovali standardku u postranní čáry. K trestnému kopu se postavil Kabele a jeho prudký střílený centr v houštině těl tečoval hostující Liška do vlastní sítě – 1:0.

Rychlá branka pohříchu domácím moc nepomohla a v dalších minutách byla aktivita více na kopačkách Ostrovanů. Ti nejvíce hrozili osobou důrazného Novotného, po jehož průniku do vápna a tvrdé střele v 17. minutě výborně zasahoval brankář Trnka.

Vysvobození pro domácí barvy přinesla až další standardní situace. Po půlhodině vybojovali domácí roh, kapitán Novák od praporku našel ve vápně Wagnera, jenž pěknou hlavičkou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:0. Slavojáci pak mohli v závěru půle přidat i pojistku, ale Babka pokazil přečíslení s Klivandou špatnou finální přihrávkou a posledně jmenovaný po prodloužení od Wagnera zblízka minul branku hostů.

Ve druhém poločase byla herní převaha opticky na straně hostů, kteří se několikrát dostali do nadějných pozic, ale v koncovce byli hodně bezradní. V polovině druhého dějství pak měli šanci z kategorie tutových i slavojáci, ale Persán hlavičkoval z malého vápna po nadýchaném centru od Nováka jen do nohou brankáře Sütta. Hned z protiútoku v jasné pozici přestřelil Novotný. V nervózním závěru ještě mohl domácí Klivanda děkovat benevolenci arbitrů, když za oplácení po odpískaném faulu viděl jen žlutou – a Krumlovští pak již dotáhli důležitý duel k tříbodovému zisku.

„S nožem na krku hrajeme každý zápas a když prostě musíte, tak to svazuje nohy a hra není ideální. Znát byla i absence Beránka. Jsem proto rád, že to kluci nakonec zvládli. Pochválím ovšem i soupeře, který hrál opravdu dobře, i když v koncovce tápal. Bohužel to vypadá, že patrně rozhodne až poslední kolo a týkat se to bude dvou Jihočechů," prorokoval na závěr hodnocení krumlovský kormidelník Václav Domin.

Fakta – branky: 2. vlastní (Liška), 30. Wagner, ŽK 1:2 (u domácích Klivanda), rozhodčí Hurych, 153 diváci.

Sestava Slavoje: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Wagner, Tůma (80. Neckář), Novák, Persán (73. Strapek) – Babka, Klivanda.

Do jámy lvové

Českokrumlovští si devátou tříbodovou výhrou v sezoně polepšili na 35 bodů a drží aktuálně dvanáctou nesestupovou pozici.

V dalším kole slavojáci však zajíždějí na trávník průběžně třetího hvězdného Motorletu Praha, se kterým na podzim hráli doma bez branek a v penaltách přidali bonusový druhý bod. V posledním kole pak zelenobílí změří doma síly v jihočeském derby s již zmíněným třináctým Jankovem, jenž nyní vítězně zvládl záchranářský duel v Rokycanech.