Jelikož první utkání hokejistů českokrumlovského Slavoje v nové sezoně krajské ligy na ledě Veselí se vinou mlhy neodehrálo (pozn. – dohrávat by se mělo ve středu 15. října), tak premiérou byl pro medvědy domácí zápas s tradičním rivalem z Vimperka.

Č. Krumlov – Vimperk 5:4 (2:2, 3:1, 0:1)

Na obou stranách bylo vidět, že jde o začátek sezony, neboť v souhře se hodně kazilo. Lépe ovšem začali hosté a už po půlminutě otevřeli skóre. Medvědům se podařilo na přelomu první poloviny úvodní dvacetiminutovky výsledek otočit, do kabin po první siréně se však šlo za smírného stavu 2:2.

Druhá část byla z pohledu zelenobílých domácích barev nejpovedenější. Krumlovští si vynutili převahu a postupně vytáhli skóre až k tříbrankovému náskoku v poměru 5:2. Jenomže hosté se nevzdávali a gólem do šatny necelou minutu před druhou sirénou vykřesali jiskru naděje.

V poslední třetině medvědi bránili perně získaný náskok. Vimperští ovšem deset minut před koncem kontaktním čtvrtým gólem udělali ze závěru drama. V poslední minutě sáhli hosté i ke hře bez brankáře, ale slavojáci obětavým a bojovným výkonem už první vítězství v nové sezoně uhájili, což po zápase ocenil i trenér Vilém Migl mladší: „Zápas po všech stránkách odpovídal začátku sezony. Ve hře bylo ještě plno nepřesností. Začali jsme špatně a velmi rychle inkasovali. Potom jsme ale byli lepším týmem, otočili stav a i když soupeř v závěru třetiny zase srovnal, tak jsme měli nadále navrch. Ve druhé třetině bylo důležité, že jsme dvakrát přežili dvojnásobné oslabení a pak jsme vytáhli výsledek až na 5:2. Soupeř ovšem snížil a v poslední třetině to bylo drama. Začali jsme se bát o výsledek a hráli až moc opatrně. Naštěstí jsme těsný náskok udrželi až do konce. Jednotlivce vyzdvihovat nebudu, za bojovnost musím pochválit celý manšaft. Kluci padali do střel a důležité první vítězství doslova vydřeli, což je pozitivní do dalších zápasů," těší kouče.

Fakta – branky: 8. Kadlec (R. Uhlíř), 11. Gallistl (Svěchota, M. Lukeš), 22. R. Uhlíř (Vondřich), 29. Klíma (Gallistl), 35. Kadlec (R. Uhlíř, Gallistl) – 1. Paule (Slabý), 17. Kouba (Paule), 40. Lang (R. Sitter), 50. Paule (Kouba), vyloučení 8:10, navíc Vávra (Vimperk) 10 minut + do konce, využití 1:1, rozhodčí: Stach – Zelenka, P. Němec, 100 diváků.

Sestava Slavoje: R. Lukeš – Macháček, Štěrba, Šalanda, Gallistl, Matlášek – M. Lukeš, Z. Uhlíř, Vondřich – Kadlec, R. Uhlíř, Marek – Svěchota, Klíma, J. Fučík.

Ve třetím kole jede Slavoj v neděli do Soběslavi.