Hokejisté krumlovského Slavoje ve třetím dějství nové sezony krajské ligy navazovali na velmi dobrý start. Po dvou nejtěsnějších výhrách o jednu branku (doma s Radomyšlí a ve Vimperku) však medvědi ještě přidali plyn a tradičního soka ze Soběslavi vyprovodili výmluvnou nadílkou.

Č. Krumlov – Soběslav 11:3 (5:2, 2:1, 4:0)

Hosté částečně drželi krok do úvodu druhého dějství, ale pak dostali gól při vlastní přesilovce a jejich hra se rozpadla jako domeček z karet. Slavojáci předvedli parádní útočné představení, při kterém hrála prim druhá útočná letka Kadlec, R. Uhlíř a Vondřich, která v součtu zaznamenala deset z jedenácti gólů vítězů. Prvně jmenovaný Jan Kadlec se blýskl málo vídaným šestibrankovým zápisem!

„Dát šest branek v jednom utkání, to je rarita, která se často nevidí ani na této krajské úrovni," vyzdvihl počin střelce i krumlovský kouč Kamil Šťastný a jedním dechem pokračoval v hodnocení vydařeného zápasu: „I když tam byly, hlavně v úvodu, nějaké nedostatky, tak jsme měli zápas pod kontrolou. Soupeře jsme jasně předčili bruslařsky a dařilo se i v koncovce. S chutí si zastřílela druhá lajna, u které bylo nejvíc vidět, co po útočnících požaduji, a to chodit do mlýnice před brankou. Hodně gólů padlo z dorážek."

Fakta – branky: 6. R. Uhlíř (Čížek), 8. Kadlec (Vondřich), 14. Vondřich (Machálek), 15. R. Uhlíř (Čížek), 17. Kadlec (Čížek), 28. Kadlec (Vondřich), 31. Klíma (Z. Uhlíř), 44. Kadlec (R. Uhlíř), 46. R. Uhlíř (Vondřich), 52. Kadlec (R. Uhlíř), 55. Kadlec (R. Uhlíř) – 9. Hák (Žákovský), 19. Máca (Schejbal), 21. Hák (Žákovský), vyloučení 10:8, využití 5:1, v oslabení 1:0, rozhodčí: Vovčko – Streďák, Diviš, 150 diváků.

Sestava Slavoje: R. Lukeš – Čížek, Malovec, Machálek, J. Marek, Gallistl, Šimek – M. Lukeš, Z. Uhlíř, Klíma – Kadlec, R. Uhlíř, Vondřich – Unger, Svěchota, Štěpán, od 21. navíc J. Fučík.

Krumlovští medvědi mají o nadcházejícím víkendu volno (po odstoupení Žirovnice) a další utkání sehrají opět na svém ledě, a to v neděli 18. října, kdy přivítají Strakonice.

„Ve volnu pořádně potrénujeme a zapojí se další hráči, což je dobré. Rozšíří se kádr, zvýší se konkurence a hrát budou jen ti nejlepší, a to je další plus," spokojeně si pobrukuje trenér Kamil Šťastný.