A že hostitelé v zelenobílých barvách krumlovského Slavoje měli co napravovat, o tom nebylo sporu. Medvědi totiž zbytečně ztratili v předchozím dějství v Milevsku a navíc v prvním vzájemném zápase s budějovickým David servisem utrpěli ostudný dvouciferný debakl…

Č. Krumlov - David servis Č. Budějovice 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

O tom, že odveta bude jinou kávou, přesvědčily již úvodní minuty. Po trochu opatrnějším začátku se domácí bojovníci osmělili a měli i první velkou šanci. Za záda hostujících beků se prosmýkl zkušený Roman Uhlíř, ale tváří v tvář svému ještě nedávnému spoluhráči Vojtovi neuspěl. Snahu slavojáků pak poněkud přibrzdilo vyloučení jmenovaného R. Uhlíře, domácí gólman musel vytáhnout první ze skvělých zákroků, ale za chvíli faulovali i hosté – a síly se zase srovnaly. Velmi dobrou šanci k otevření skóre pak měl krumlovský kapitán Vondřich v polovině třetiny, ale zblízka jemnou tečí na Vojtu také nevyzrál.

A platilo otřepané nedáš – dostaneš. Hosté, kteří se do té doby k zakončení dostávali jen sporadicky, bleskově ve 12. minutě zakombinovali, Cikán jel sám na Lukeše a nezaváhal – 0:1. Poté přišel krátký úsek, kdy servismani uzamkli medvědy v jejich pásmu, ostřelovali branku, ale Lukeš hájil nejtěsnější stav. Na druhé straně pak měl vyrovnání na holi Vondřich, který po přihrávce zpoza branky pálil z mezikruží, ale Vojtu neprostřelil. V úplném závěru třetiny hráli domácí přesilovku, propadli však na modré a Roman Uhlíř musel zatáhnout za záchrannou brzdu.

Do druhé dvacetiminutovky pak vstupovali Budějovičtí v početní výhodě. Jasnou tutovku měl Nedorost, jenomže Radek Lukeš vytáhl další z řady výborných zákroků a nájezd vychytal. Hosté pak měli více ze hry i v dalších minutách, což ještě umocnila další přesilovka – stav se však dlouho neměnil. Nestalo se tomu ani po spolupráci Vondřicha s Romanem Uhlířem na druhé straně, kdy posledně jmenovanému v rozhodující chvíli odskočil puk před odkrytou brankou.

Klíčové momenty se pak odehrály krátce po přehoupnutí partie do druhé poloviny. Ve 33. minutě dostali hosté možnost další přesilovky při vyloučení Mrázka – a tentokrát ji už využili, když precizní tečí střely od modré usměrnil kotouč mimo dosah brankáře Hanzal – 0:2. A za necelou minutu bylo medvědům ještě hůř, když ze skrumáže před brankou přidal Korbela uklidňující třetí branku hostů.

Medvědi ovšem nesložili zbraně a byli konečně po zásluze odměněni. Dvě minuty před druhou sirénou vybojoval puk u mantinelu před střídačkami štírek Klíma, následně Fučík křížným pasem našel v pásmu najíždějícího Vondřicha, jenž bombou bez přípravy po ledě odčaroval Vojtovo kouzlo – 1:3.

V posledním dějství Krumlovští ještě zvýšili úsilí, donutili hostující trenéry stáhnout sestavu na tři pětky, měli několikrát početní výhodu, ale vstřelit kontaktní branku se jim pohříchu povedlo až čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou při hře bez brankáře, kdy na výsledných 2:3 upravil Miroslav Lukeš.

I podruhé tak vyšli medvědi ze souboje s ligovým suverénem naprázdno, ale tentokrát si reputaci napravili a za předvedený výkon se rozhodně stydět nemusí, což potvrzuje i kormidelník Kamil Šťastný:

„Určitě jsme předvedli lepší a hlavně zodpovědnější výkon. Vyzdvihl bych brankáře Lukeše, který dostal gól z nájezdu, po teči a ze skrumáže, ale jinak chytal výborně. Jednou jsme inkasovali v oslabení, což se stane, ale další dva góly jdou na vrub třetí lajny, což je naopak špatné. A v útoku nám to víceméně táhne jedna formace. Nebudeme si nic nalhávat, stále je znát absence zraněného Zdeňka Uhlíře, hráč jeho kvalit nám prostě chybí. Když to shrnu, abychom mohli konkurovat takovým týmům, jako je David servis, tak musíme mít tři nebo aspoň dvě vyrovnané kvalitní pětky, a to nám teď momentálně chybí."

Fakta – branky: 38. Vondřich (J. Fučík, Klíma), 60. M. Lukeš (Vondřich) – 12. Cikán (Jindra), 34. Hanzal (Macháček), 34. Korbela (Zich), vyloučení 4:5, navíc Trummer (DS ČB) 5 minut + do konce, využití 1:1, rozhodčí: Macák – Streďák, Schlixbier, sledovalo 200 diváků.

Sestava Slavoje: R. Lukeš – Čížek, Malovec, Štěrba, Machálek, Mrázek, Šimek – M. Lukeš, Kadlec, Marek – Klíma, R. Uhlíř, Vondřich – Svěchota, Unger, J. Fučík.

Dvakrát ven

Českokrumlovští hokejisté zůstávají po šesté prohře v sezoně v průběžné tabulce třetí, ale další konkurenti se zase přiblížili, což znamená jasný cíl ve zbývajících třech duelech základní části bodovat.

V dalších dvou dějstvích čekají medvědy výjezdy na kluziště soupeřů, a to příští neděli 24. ledna do Humpolce a v sobotu 30. ledna do Veselí. Doma budou hrát až v sobotu 6. února, kdy zakončí základní pasáž sezony partií s Hlubokou (pozor! již od 16.00). „Humpolec jako jediný vyhrál s David servisem, lehké to tam rozhodně nebude, ale chceme uspět. Chtělo by to ještě aspoň dvakrát bodovat, aby se manšaft zase dostal do pohody," přeje si trenér Kamil Šťastný.

Další výsledky 19. kola: Radomyšl – Strakonice 2:3 po náj., Soběslav – Humpolec 6:5 po náj., Veselí – Milevsko 7:4, Hluboká – Tábor B 5:6 po sam. nájezdech.