Č. Krumlov – Telč 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

V bojovné partii se ve vyrovnaných dvou třetinách oba soupeři vystřídali ve vedení, aby nakonec o očekávané výhře medvědů rozhodl v poslední části svým druhým gólem matador Roman Uhlíř. Tři minuty před závěrečnou sirénou zahodili domácí trestné střílení, hostům se pak současně s klaksonem podařilo srovnat, ale už bylo po čase – a všechny body zůstaly v podzámčí. Za zmínku ještě stojí, že v domácím dresu se poprvé představila i nová tvář, a to obránce Martin Andrýsek, který se přistěhoval za prací a do Slavoje přichází na hostování z Nového Jičína.

„Andrýsek ukázal, že bude posilou a jeho druholigové zkušenosti budou pro náš tým přínosem. Už na tréninku se jevil výborně a kvalitu předvedl i v zápase," předeslal krumlovský kouč Kamil Šťastný a k samotné vydřené výhře nad Telčí dodal: „Telč je pro nás neznámý soupeř, který určitě bude oživením soutěže. Soupeř hrál dobrý důrazný hokej, kterým nám dělal problémy. I s takovým stylem se ovšem musíme poprat a jsem rád, že se to povedlo. Spokojeni ale tentokrát jsme jen s výsledkem, se hrou to už bylo horší. Zbytečně jsme tahali puky a hráli až moc složitě. Příště se musíme vrátit k tomu, co nás zdobilo v předchozích zápasech!" má trenér jasno.

Fakta – branky: 10. Klíma (Svěchota, Unger), 30. R. Uhlíř (Gallistl), 46. R. Uhlíř (Kadlec, Vondřich) – 14. Kret (Smejkal), 28. Šebesta (Kret), vyloučení 6:8, využití 1:1, rozhodčí: Vovčko – Sýkora, Diviš, 190 diváků.

Sestava Slavoje: Vojta – Malovec, Čížek, Gallistl, Andrýsek, Machálek – M. Lukeš, Šulčík, Krcho – Kadlec, R. Uhlíř, Vondřich – Unger, Svěchota, Klíma.

V příštím kole budou mít českokrumlovští medvědi znovu výhodu domácího ledu, kde v neděli 30. října od 17 hodin zkříží hole ve šlágru šestého dějství s průběžně druhou a tři body ztrácející Lokomotivou Veselí nad Lužnicí.