Toto klání pro devítileté hráče, který je věnovaný v tomto věku tragicky zesnulému malému hokejistovi Hugo Vermeeschovi.

I.B třída (skupina A) – 26. kolo: Vltavan Loučovice (modrobílé dresy) – Spartak Kaplice 5:5 (1:3).
V derby na loučovickém pažitu se podávala desítka

Hugo byl členem hokejového klubu Corsaires Dunkerque, účastnil se i zahraničního kempu v Českém Krumlově. Ve svých devíti letech bohužel podlehl zranění, které mu přivodil odražený puk, když sledoval zápas dospělých hráčů klubu Corsaires. Na památku pořádají jeho rodiče spolu s klubem a spousty dobrovolníky turnaj pojmenovaný po Hugově velmi oblíbené kreslené postavičce.

„Klub krumlovského HC Slavoj vysílá své devítileté hráče na tento turnaj pravidelně, a to nejen proto, aby tak uctili památku kamaráda Huga, který svůj mladý hokejový život krátce spojil i s klubem z Českého Krumlova, ale zároveň chce svým hráčům za odměnu dopřát na konec sezony krásný zážitek a neopakovatelnou atmosféru, která tento turnaj provází,“ vysvětluje předseda HC Slavoj Karel Kašák.

Turnaje se účastnilo celkem 14 týmů z Francie, Belgie, Velké Británie a samozřejmě z České republiky. Ihned při počátečním ceremoniálu obdržel každý tým speciální dres a stulpny v jednotné barvě s logem a názvem turnaje. „Hráči tím tak dávají symbolicky najevo, že hrají pro Huga. Celý turnaj tak probíhá ve velmi přátelském duchu a nejen děti, ale i dospělí zažijí pocit, kdy si týmy navzájem fandí a povzbuzují se,“ oceňuje Kašák.

Ilustrační foto
Po Španělsku už vzhlíží ke hrám v Bělorusku, pak čeká Indonésie

Krumlovská medvíďata odehrála v základní skupině o víkendu šest utkání a i přes to, že jim dva zápasy nevyšly, tak díky vyrovnaným výkonům v tabulce skupinu B vyhrála.

V pondělí hráli Krumlováci s druhým v pořadí ze skupiny A. Zápas se malým slavojákům velice povedl. Hráli hokej plný hezkých přihrávek a s velkým nasazením. Vyhrané utkání je tak vyneslo do finále turnaje, které se hrálo na téměř celé hřiště s předzápasovým ceremoniálem s hymnami Francie a České republiky. Kluci si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet pocit, kdy téměř plná hala zpívala národní hymnu, zatímco oni stáli na modré čáře vedle sebe jako reprezentační hráči.

Finálové utkání českokrumlovští třeťáci sice nedotáhli do vítězného konce, ale z turnaje si vezli cenné stříbrné medaile a k tomu všemu i spoustu krásných zážitků.

Při derby mezi Loučovicemi a Kaplicí padlo deset gólů – a body se dělily. Na snímku domácí autor hattricku Michal Toman (vlevo) atakuje kaplického Marka Hamiho.
I.B třída: Přestřelka v Loučovicích, Zlatá Koruna slaví historický bronz

Zimní stadion v Dunkerque stojí blízko velké písečné pláže u kanálu La Manche. Během celého turnaje probíhaly v místě jeho konání různé animační programy, včetně ukázky slavného karnevalu Dunkerque, který se koná každý rok v březnu a účastní se ho okolo padesáti tisíc lidí.

Na závěr celé akce pak všichni hráči společně před halou vypustili barevné balonky do nebe pro Huga.

Turnaj ve Francii odehráli třeťáci HC Slavoj Český Krumlov v této sestavě: Dan Stupka, Tobiáš Stupka, Lukáš Kaiser, Robin Zemek, Štěpán Šandera, Ondřej Jakl, Michal Křešnička, Václav Kysela, Marek Konečný, Vojtěch Vošalík a Josef Dufek.

Karel Kašák, Karel Vosika