Domácí celek se potýká v útočných řadách s mimořádnou marodkou. Trenéři postrádají hned šest forvardů ze základní sestavy (Rob, Čermák, Walker, Pajič, Chovan a nově také Šulek), takže na levém křídle čtvrté formace musel opět nastoupit obránce Žovinec. V brance dostal opět příležitost Kváča, ze střídačky mu kryl záda navrátilec Bláha.

Hosté postrádali kvůli zranění svého klíčového útočníka Romana Erata, ale do branky se postavil gólman číslo jedna spřátelené Komety Brno Marek Čiliak.

Začátek zápasu byl oboustranně vlažný. Trochu vzruchu přinesla jen jedovka Psoty, kterou skryl Kváča bezpečně ve své lapačce. V 7. min. přišla domácí přesilovka pět na tři. Naložili s ní ale všelijak a Čiliak se ani moc nezapotil.

V 11. min. však extraligový matador musel poprvé kapitulovat. Nečekanou, ale o to povedenější střelou ho zaskočil mladík Guman.

Jenže pak se karta obrátila. Po úniku Huni a faulu Marka nařídili sudí dost přísné trestné střílení. To ještě Kváča vychytal, Na střelu Psoty po smolném odrazu kotouče od brusle už ale reagovat nestačil.

Do druhé třetiny nevstoupili Jihočeši zrovna pravou nohou. Tři rychle po sobě jdoucí a hodně zbytečná vyloučení je hodně přibrzdila. Mohli děkovat pozornému Kváčovi, že soupeř nešel do vedení. „Důležité je, že jsme v oslabení neinkasovali. Ale naopak bychom měli potom z přesilovky dát gól," komentoval zápas na novinářské tribuně zraněný útočník Miloslav Čermák.

Domácí gólman měl poté i patřičný kus štěstí, když Kristl na poslední chvíli plácl bekhendem do kotouče a ten zacinkal na tyčku jeho klece.

Motor se probral zase až v závěru třetiny. Při velkých šancích Marka a Květoně se ale zaskvěl Čiliak. „Nevím, jestli chytá až tak dobře. Problém je, že se málo tlačíme do branky. Chybí mi tam větší chuť dát gól," všiml si Čermák.

U svých spoluhráčů postrádal právě větší tlak do branky. „Málo se do ní tlačíme. Není nikdo, kdo by to vzal na sebe. Je to takové přehazování zodpovědnosti z jednoho na druhého. Když to nejde, tak je třeba střílet a střílet. Je to z naší strany takové bezzubé," konstatoval.

Jeho ještě zraněný kotník fo hry nepustí. „Začnu pomalu trénovat a uvidíme. Hlavně nechci nic uspěchat a chci být stoprocentně fit na play off," zdůraznil.

O druhé přestávce očekával v kabině bouřku. „Asi bude zapotřebí. Nehrajeme to, co bychom hrát chtěli. Když se nám ale podaří dát gól, tak by to mohlo být jednodušší," doufal před závěrečnou částí hry.

Tlak se ve třetí třetině dostavil, ale kýžený gól stále nepřicházel. A navíc přišla další dvě zbytečná vyloučení, která nápor přibrzdila. Postupem času Motor soupeře opět zmáčkl, ale Čiliak skvělými zákroky držel svůj tým nad vodou.

Zápas tak dospěl do prodloužení. To trvalo jen krátce. Obránce Fillman to přehnal s ofenzivními choutkami a v přečíslení rozhodl Kristl.

Branky a nahrávky: 11. Guman (Doktor) – 18. Psota (Čejka), 62. Kristl (Niko, Wasserbauer). Vyloučení: 6:7, bez využití. Rozhodčí: Sýkora – Jindra, Kreuzer. Diváci: 5028.

ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, od 22. navíc Mazanec – L. Květoň, Škoda, Hřebejk – Fronk, Nouza, Heřman – L. Marek, Babka, Vlček – Guman, Doktor, Žovinec. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Antonín Stavjaňa (Motor): „Znovu pokračovalo naše střelecké trápení. Nemáme kapacity, které by proměňovali alespoň ty šance, které si vytvoříme. V přesilovkách se trápíme."

Martin Sobotka (Třebíč): „Na zápas jsme přijeli s pozměněnou sestavou a vypůjčeným gólmanem Čiliakem z Komety. A právě on předvedl perfektní výkon, když nás několikrát při důležitých momentech podržel. S nejlepším mužstvem soutěže jsme se snažili vycházet z dobré defenzivy, měli jsme trochu i štěstí. Je to pro nás důležité vítězství, v našem boji o play-off nám to neskutečně pomůže. Musím celému týmu poděkovat za obětavý týmový výkon."