Jako by někdo průběh zápasů kopíroval. Tak pravidelně vypadají duely Motoru s Jihlavou. Jihočeši se tlačí do svého soupeře, mají výraznou optickou převahu, ale nakonec (až na jednu výjimku) o jediný gól prohrají. Také teď v úterý byl poměr střel na branku 46:20 pro domácí. Ještě více možná o průběhu zápasu vypovídá množství zblokovaných pokusů. Na domácím kontě jich bylo šest, na straně soupeře však 28.

Právě zarputilost Jihlavských jako letos pokaždé slavila úspěch. „Hosté hráli obětavě, zblokovali spoustu střel. Chtělo to z naší strany více chladnokrevnosti, ale to říkáme vždycky. Plán je jedna věc, realizace druhá," posteskl si trenér poražených Antonín Stavjaňa.

Tomáš Nouza
Kanonýr Motoru Tomáš Nouza je zpátky a hned dal proti Jihlavě krásný gól

K postupu stačí získat pět bodů

Dvě kola před koncem baráže o extraligu mají hokejisté ČEZ Motoru stále ještě naprosto reálnou šanci na postup do nejvyšší soutěže. Vedoucí Jihlavu už sice předehnat nemohou, protože na ni ztrácejí šest bodů a navíc mají horší vzájemné zápasy.

Ale pokud získají alespoň pět bodů, tak jim druhé postupové místo nemůže uniknout. Za určitých okolností by mohly stačit i body čtyři, ale to už by Jihočeši museli spoléhat také na pomoc právě jihlavské Dukly.
Ani Jihlava však stále ještě nemá postup jistý. Ale jakmile získá minimálně dva body, může slavit postup bez ohledu na výsledky dalších zápasů.

Krasobruslař BK České Budějovice Martin Bidař bude muset zabojovat o účast na ZOH při podzimní kvalifikaci v Oberstdorfu.
Jihočeský Sportovec roku musí o olympiádu ještě zabojovat

Pro Motor je důležité, že má cestu za splněním extraligového snu čistě ve svých rukou a nemusí se ohlížet na ostatní utkání. Podobně jsou na tom i další tři účastníci baráže. Finiš prolínací soutěže tak slibuje mimořádné drama. Následující víkend rozhodne o tom, které dva celky budou hrát v příští sezoně nejvyšší soutěž a kterým zůstanou jen oči pro pláč.

Motor v boji o extraligu přivítal v Budvar aréně Duklu Jihlava.
Komplex Jihlava trvá, extraliga se vzdaluje...