Mužstvo dostalo skutečně jen minimální prostor k odpočinku. Ještě v pátek trénovalo, poté byly dva dny volna a na Štěpána odpoledne už byl zase trénink. Vážení prý nebylo nutné. „Kluci jsou profíci. Nebáli jsme se, že by se někdo nějak výrazně přejídal," usmívá se asistent trenéra Martin Štrba. „Krátká pauza jim ale určitě prospěla. Myšlenky se jim nasměrovaly zase někam jinam. Oddechli si jak fyzicky, tak i psychicky," pochvaluje si.

Po Vánocích už se ale trénuje zase naplno. Trenéři přivítali v přípravě prakticky kompletní kádr. S rukou na pásce dorazil také útočník Luboš Rob, jenž byl v Olomouci na operaci ramene u vyhlášeného ortopeda Radomíra Holibky. „Luboš jede ještě na kontrolu, ale operace měla proběhnout dobře. Podle toho, co on sám říkal, tak by měl být mimo hru čtyři týdny a potom by se měl zapojit naplno do tréninku. Záležet ale samozřejmě bude na průběhu rehabilitace," nechce Štrba předbíhat.

Naplno už se po vyléčení zraněného zápěstí zapojil tvořivý obránce Pavel Pýcha. „Už před Vánoci začal trénovat. Pokud bude v sestavě, tak pojede do Litoměřic," nechce asistent dopředu prozrazovat. Všechny indicie ale směřují k tomu, že mladý bek v Litoměřicích nastoupí.

S mužstvem se připravuje i zkušený obránce Filip Novák, jenž předčasně skončil ve Slovanu Bratislava a hledá si nové angažmá. „Filip si vzal čas na rozmyšlenou do třetího ledna," připojuje konkrétní termín generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Na tréninku se objevil také další mladý obránce Ondřej Kachyňa, jenž se krátce vrátil ze zámoří, kam by měl ale po Novém roce znovu odcestovat.

V tréninku není pochopitelně gólman Petr Kváča, jenž je s reprezentační dvacítkou na mistrovství světa v Kanadě. Zatím plní roli třetího brankáře. Výhru svých spoluhráčů v úvodním duelu šampionátu nad obhájci titulu Finy 2:1 tak sledoval pouze z tribuny. „Výhra mě potěšila, protože po debaklech v přípravných zápasech to vypadalo všelijak. Vstup do turnaje to byl výborný," ocení Štrba.

Kváčova role však není úplně ideální. „Z pozice trojky je jen malá šance, že by se dostal do branky. Bude jenom trénovat a zápasy mu budou chybět. V tom je to trošku nepříjemné," připustí.

Vzhledem k tomu, že další gólman Ondřej Bláha je do 15. ledna na hostování v Benátkách nad Jizerou, pocestuje do Litoměřic brankářská dvojice Gába – Spáčil.

V klubu věří, že by do konce přestupního termínu mohly pod Černou věž dorazit ještě nějaké posily. „Nějaké varianty byly, ale neustále se to mění. Pokud by ale někdo měl přijít, tak už se nám pomalu krátí čas, protože pro případnou baráž je tam povinnost odehrát patnáct zápasů," je si Martin Štrba dobře vědom.