Jihočeši nechali v utkání, ve kterém ani jednomu ze soupeřů už o nic nešlo, odpočívat celou řadu svých opor. První třetinu sice vyhráli díky gólu Štěpána Hřebejka, ale ve druhé části hned čtyřikrát inkasovali, což rozhodlo o výsledku.

Trenér Motoru Antonín Stavjaňa také tentokrát nedělal z porážky žádnou tragédii. „Pro nás se všechno rozuzlilo už v minulém kole. Potřebovali jsme zápas odehrát tak, abychom zapojili všechny hráče," vysvětloval po skončení duelu. „Utkání už nemělo ten správný náboj, nicméně je třeba pogratulovat domácím k vítězství. Hlavně za výkon ve druhé třetině si ho zaslouží. Tím je řečeno vše," stručně se českobudějovický trenér ohlédl za posledním utkáním základní části.

Jeden z dvojice kladenských asistentů trenéra Patery Jiří Kopecký také výhru nad lídrem soutěže nijak nepřeceňoval, i když ho samozřejmě potěšila. „Chtěli jsme si zase trochu naklonit diváky, protože v posledních zápasech jsme je na svoji stranu moc nezískali. Po první třetině jsme byli úplně rozčarovaní, protože jsme byli bez pohybu, jako když to hráče nebaví," nebyl spokojen s vývojem zápasu.

Bouřka v kabině přinesla své ovoce. „O přestávce jsme se zase rozčílili a jsme rádi, že to pomohlo. Samozřejmě víme, že Budějovicím chybělo asi pět hráčů a neměly o co hrát. Přesto jsme rádi, že jsme se zvedli a dobrým pohybem překlopili výsledek na naši stranu," okomentoval pondělní duel.