Ve čtvrtfinále vyřadili Strakonice, o jediný gól přetlačili v semifinále i Milevsko a pohádkový příběh pokračuje dál. Dnes od 19 hodin hrají hokejisté Hluboké první finálové utkání s Českým Krumlovem.

Jejich svatostánek pod hlubockým zámkem je v tuto chvíli již bez ledu. „Nedá se nic dělat, na Hluboké už podmínky v tomto počasí nejsou dobré. My jsme s tím ale počítali, že pokud postoupíme, budeme muset hrát někde jinde. Naštěstí si Motor pojistil postup přes Slavii již v pátém utkání a v pátek tak zůstal v Budvar aréně volný led,“ říká trenér Hluboké Miroslav Šulista.

Hokejový klub z Hluboké se snaží přilákat do Budvar arény co nejvíce diváků a bude spoléhat na jejich podporu. „Doufám, že přijdou a uvidí hezký hokej. Krumlov má kvalitní mužstvo, bude jistě velkým favoritem, my ale nemáme co ztratit. Finále si chceme především užít,“ zve hokejové příznivce Šulista.

Tým Hluboké se bude opírat o týmový a disciplinovaný výkon, díky kterému uspěli Hlubočtí i v předchozích sériích. „Pak už se uvidí, bude to i o štěstí. Rozhodovat mohou detaily. Třeba to, jak zachytají brankáři,“ míní kouč hlubockých hokejistů.