Ta dostala název Neodpouštěj a obsahuje osm songů. Značně naštvaných songů, chce se mi dodat.

A SweetWater Trick předvádějí melodický nu-metal, který je už sice zhruba deset let passé, ale v tomto případě to ani nevadí. Oproti ostřejším hard core kapelám jsou Velešíňáci rafinovanější, hrají se strukturou skladeb, nebojí se melodií a co je nejdůležitější, změny zpěvů jsou v tomto případě smysluplné. Když si odmyslím agresivní vokál, zbývá mi zvláštní punková poloha, která nahrávce paradoxně sedí. Pravdou je, že ne každý to ale může skousnout.

Největší výhrou je ale snaha o určitou osobitost, kdy se kluci nebojí experimentovat s violou, která je pro podobnou muziku netypická. Do pozadí pak jde tvrdost, ale projevuje se druhá stránka souboru – jemnější, promyšlenější. Výborná skladba Perverze stisku budiž důkazem. To je cesta, kterou bych rozvíjel i nadále! Podobně znějících kapel v Čechách příliš není, napadají mě například plzeňští Positive Mind.

Zajímavé je i zapojení vyloženě snových pasáží, které můžeme slyšet například v titulním songu, který celý komplet otevírá. Okamžitě jsem si vzpomněl na výtečnou a dodnes vysoce ceněnou doom metalovou partu z Plzně Agnus Dei.

Na druhou stranu bych ubral klišovitější „hard core“ pasáže, které kapelu staví do průměrnosti. Síla trojice muzikantů je úplně jinde. Stejně tak bych se raději bránil českým textům. Nejsou vyloženě hloupé, ale angličtina, která je na nahrávce také zastoupena, zní přece jenom lépe.

Pochválit musím velmi slušný zvuk, který dokáže nakopnout, ale zároveň i pohladit. Je výborně čitelný a má tah. Možná jen nazvučení zpěvů bych si uměl představit ještě lépe.

Jestliže A SweetWater Trick doposud se svojí návštěvou studia vyčkávali, je evidentní, že to nějaký smysl mělo. Debutová nahrávka je vyspělá a má jasný názor. Žádné amatérské začátky, za které by se muzikanti mohli za pár let stydět. Jen to teď chce mít ostřejší lokty, aby se kapela dostala dál než za hranice Velešína. Potenciál má.