Na jihu Čech totiž žije o osm tisíc žen více než mužů, celkem 323 tisíce. Na své nejbližší si ale jistě najdeme dost času. Právě ženy slaví dnes svůj mezinárodní svátek, k němuž se sluší přijít přát s květinou. V průměru za ně muži utratí zhruba dvě až tři stokoruny. Kdyby každá žena a dívka dnes dostala kytičku, stálo by to Jihočechy více než 64 miliony korun.


Ale pozor, pánové, květina, kterou pro obdarování své vyvolené často nevědomky zvolíte, o vás může ledacos prozradit. Jak potom mohou ženy darovanou květinou vnímat vás?

Karafiát
Pro někoho možná přežitek, ale jako všechno retro jde i karafiát do módy. Čím světlejší jeho barva, pak více touhy od dárce. Rudý může signalizovat až bezhraniční vášeň.

Tulipán
Čím více červené, tím větší touha. Odstíny od oranžové až po rudou preferují v sobě lásku jako hrom. Světlé odstíny naopak ostýchavost, dárce vás žádá o čas, aby cit měl prostor se rozvinout.

Narcis
Možná má dárce rád víc sebe a svůj obraz v zrcadle. Pokud vám přesto narcis milý podá, dejte jim oběma šanci. Zvláště je-li květ bílý. Pak to může být jen nesmělost a vy máte dárce v hrsti.

Gerbera
Krásná i neokázalá. Je v ní něha, upřímnost, srdce. Lístky jako kdyby vyzývaly ke hře „má mě rád, nemá mě rád". Tak netrhejte, můžete si být jistá, že láska je tady.

Růže
Dejte pozor na trny, aby vaše milá neusnula a polibkem ji neprobudil někdo úplně jiný. Růže je každopádně královna, chovejte se tedy jako král a velkoryse přibalte k růži i něco blýskavého.

ČTĚTE TAKÉ: Ministr kultury zase vymazal Kralovu vilu ze seznamu památek

A pokud ještě nejste rozhodnuti, se kterou květinou půjdete přát svým drahým manželkám a přítelkyním k jejich mezinárodnímu svátku, třeba vám s výběrem pomohou samy ženy v naší malé anketě.