Podle informací policie se jedenačtyřicetiletý motorkář při výjezdu z Nové Bystřice směrem na Slavonice čelně střetl s osobním autem. "Utrpěl těžké zranění, které si vyžádalo jeho letecký transport na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Řidič osobního vozu utrpěl lehké poranění a byl po ošetření na místě převezen ZZS do jindřichohradecké nemocnice. Po střetu navíc došlo k požáru obou vozidel," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Doplnil, že prvotní příčinou nehody se jeví nesprávné předjíždění, a to ze strany motorkáře.

Přesná příčina a další skutečnosti nehody jsou předmětem následného šetření jindřichohradeckých dopravních policistů. Mluvčí Miroslav Doubek uvedl, že řidič osobního auta v krvi podle testu neměl alkohol. Případnou přítomnost alkoholu v krvi motorkáře ukáží výsledky testů odběru krve provedených v nemocnici.

Ilustrační foto
Zemědělec utrpěl vážný úraz, přimáčkl ho traktor

K nehodě vyjeli také profesionální hasiči z Jindřichova Hradce a místní dobrovolní hasiči. Jak informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů požár se z motorky rozšířil i na nabourané auto. Hasiči požár uhasili za několika minut.

"Další část zasahujících hasičů asistovala zdravotníkům záchranné služby při ošetření zraněného motorkáře. Do nemocnice byl transportován letecky," doplnila Vendula Matějů.

Na Jindřichohradecku policisté na Velký pátek šetřili tři dopravní nehody, při kterých se dva lidé zranili, z toho jeden těžce. Škoda vyšplhala na 460 tisíc korun.

Na Velký pátek byla podle Miroslava Doubka na jihu Čech nejzávažnější nehoda právě v Nové Bystřici. "Zaznamenali jsme ještě další kolize motorkářů, ale i cyklistů a většinou se jednalo o nedání přednosti v jízdě," zmínil. V sobotu dopoledne narazil motocyklista do svodidel u Vimperka a utrpěl zranění. 

Ilustrační foto.
Ženu srazil nákladní vlak, na místě zemřela