Futsalisté ve žlutočerných barvách oddílu větřínských Bombarďáků prožívají aktuálně nadmíru vydařenou sezonu – a může být ještě lépe!

Nyní se zastavíme v táboře žlutočerných, kteří v základní části 1. celostátní ligy ve futsalu – sálové kopané vybojovali nejlepší umístění za dobu svého působení v nejvyšší soutěži.

„Do soutěžní ligové sezony 2015/16 jsme vstupovali jako každoročně s cílem probojovat se do play off. A tento cíl jsme splnili nad očekávání, když po absolvování základní části jsme skončili na krásném čtvrtém místě, což je v naší klubové historii doposud nejlepší umístění v této fázi soutěže," vyzdvihuje manažer Bombarďáků Karel Klabouch a jedním dechem pokračuje: „Za tímto úspěchem bych viděl především to, že jsme stabilizovali tým. Oproti předchozí sezoně jsme od prvních kol neměli problémy se sestavou, vrátili se dlouhodobě zranění Svoboda se Slámou a také jsme tým skvěle doplnili o Dychtla. Tento hráč byl pro nás obrovským překvapením, když bez jakýchkoliv zkušeností naskočil do ligy a od prvních zápasů prokazoval takové kvality, že dnes je z něj opora našich řad. Také hráči od samého začátku ligy k jednotlivým zápasům přistupovali nesmírně zodpovědně a bylo z nich zase cítit, že jsou hladoví po úspěchu. V tom vidím hlavní příčinu, že se nám tak dařilo. Weinhard byl opět vůdčí osobností týmu, Grznárik šel obrovsky herně nahoru, Cais vyhrál krále střelců ligy, Beránek v bráně nás držel v důležitých momentech a tak bych mohl pokračovat. I všichni ostatní hráči totiž hráli ve výborné herní pohodě."

Forma podložená zdravým sebevědomím se odrazila v dalším úspěchu této sezony, když větřínští Bombarďáci vybojovali cenné medailové umístění na finálovém turnaji Českého poháru.

„Z poháru v Litomyšli jsme vezli skvělé stříbro a na turnaji jsme sehráli dva remízové zápasy s pražským Chemcomexem, který byl v lize suverénní (pozn. – lídr dosáhl historického bodového maxima a v osmnácti zápasech jen jednou remizoval) a my s ním prohráli až ve finálovém prodloužení," vrací se manažer Klabouch k nejčerstvějšímu zápisu žlutočerných.

V sobotu na Lokotku

Nálepku štiky či černého koně sezony budou nyní chtít Bombarďáci potvrdit i ve vyřazovacích bojích 1. ligy. Ve čtvrtfinále se Větřínští utkají s týmem SMR Plus Zlín a mají výhodu úvodního utkání série v domácím prostředí.

„Tím začíná pro nás nejdůležitější část sezony. Při nezdaru v play off se ovšem může na dosavadní dosažené úspěchy snadno zapomenout – a toho jsme si všichni velmi dobře vědomi!" ví manažer.

Větřínští sehrají první čtvrtfinálové utkání se Zlínem tuto sobotu 13. února od 20.15 hodin v hale budějovické Lokomotivy v Suchém Vrbném.

„Bohužel nemůžeme zápasy ve vyřazovací části hrát v našem opravdu domácím prostředí, protože krumlovská hala nevyhovuje předepsaným rozměrům celostátní ligy a máme pro ni udělenou výjimku na odehrání zápasů pouze v základní části," vysvětluje bývalý strážce větřínské svatyně a ke čtvrtfinálovému soupeři dodává: „Zlín je v sálovce ostřílený tým a celkem pravidelně se účastní závěrečného turnaje Final four. To je dvoudenní turnaj, do kterého se probojují vítězové čtvrtfinále a hrají pak o titul mistra ligy. Myslím si, že půjde o velice vyrovnané čtvrtfinále, kdy o vítězi série není předem vůbec nic jisté. Já ale věřím, že letošní skvělou formu zúročíme, uděláme další historický krok a probojujeme se ze čtvrtfinále ještě o krůček dál. Dosavadní výkony našeho týmu mi dodávají důvěru a optimismus. A závěrem bych chtěl pozvat všechny naše kamarády, fanoušky a příznivce, aby nás přišli v sobotu večer do haly Lokomotivy podpořit!" zve fandy manažer Karel Klabouch.

My na úplný závěr ještě dodejme, že Bombarďáci mají se Zlínem v této sezoně vyrovnanou bilanci, když s ním v základní části první zápas v kostelecké hale vyhráli 5:2 a odvetu na jeho půdě prohráli 1:3.