„Pardubice jsou extrémně silným soupeřem, po Nymburku jedním z těch úplně nejtěžších. Musím kluky pochválit, že zápas s Pardubicemi zvládli se ctí," měl trenér domácích Lvů Karel Forejt pro své hráče slova uznání.
Spokojenost panovala i v táboře Východočechů. „Jakákoli výhra venku je pro nás nesmírně cenná. Liga už se nyní hraje jednou týdně a mužstva se tak mají možnost na utkání lépe připravit. Proto je tak těžké na hřišti soupeře uspět," míní trenér pardubických basketbalistů Tomáš Bartošek, který zápas charakterizoval jako utkání bez obran.
Zpočátku to ale vypadalo spíše na jednoznačnou partii, neboť hosté měli raketový nástup a než se stačili Lions rozkoukat, prohrávali 0:11. „Po tom strašném úvodu jsme se poměrně rychle vrátili do hry a po většinu času jsme udržovali rozdíl, který nám dával naději. Že jsme se dokázali do zápasu vrátit, mě potěšilo za všeho nejvíc," říká Karel Forejt.
Trenéři Pardubic byli spokojeni s výsledkem, ve hře svého celku ale rezervy našli. „Nedařila se nám obrana přechodové fáze, kdy jsme se zapomínali v útoku a Jindřichohradečtí nás pak přečíslovali a dávali laciné koše. Špatným bráněním přechodové fáze jsme Lvům umožňovali dostat se v určitých úsecích zápasu do laufu," popisuje Bartošek, čím dělal Jindřichův Hradec jeho týmu největší starosti.
Na druhou stranu kouč Východočechů chválil svěřence za velmi dobrý přechod do útoku. „Vycházely nám rychlé protiútoky a těmi jsme Jindřichův Hradec zlomili. Dali jsme z nich 29 bodů. K tomu však bylo třeba začít si pomáhat v obraně. Díky tomu jsme donutili střílet domácí hráče z těžkých pozic a neúspěšné pokusy Lvů jsme dokázali doskakovat. Následně nám pak vycházely protiútoky," našli trenéři Pardubic recept na hru Jindřichova Hradce.
Jihočeši skutečně nedali favoritovi nic zadarmo. „Pokud by se nám lépe podařilo pokrýt rychlé protiútoky Pardubic, mohli jsme sahat po výhře," konstatoval domácí trenér Forejt.
Pardubice přehrály Jindřichův Hradec na doskoku. Podle Karla Forejta však jeho hráče často provázela i smůla. „Mnoho odražených míčů, kdy se třeba naši hráči srazili, získali hráči Pardubic a pak dávali jednoduché koše. My jsme se naopak na každý koš mnohem víc nadřeli," zaznamenal trenér domácího celku.
Jak už bylo řečeno, Forejt i přes prohru své hráče chválil. „Jsem rád, že jsme soupeře donutili hrát v nelepší sestavě až do konce. Jejich mladí hráči se dostali do hry až na poslední vteřiny a to je dobrá vizitka pro náš tým," je potěšen Karel Forejt.